17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
WORLD

Μπάιντεν για την απελευθέρωση ομήρων: “Είναι μόνο η αρχή”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε τη σημερινή απελευθέρωση 24 ομήρων της Χαμάς, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ότι “είναι μόνο η αρχή” και πως η συμφωνία είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της ανακωχής προκειμένου να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση περισσότερων απαχθέντων. “Αυτός είναι ο στόχος μας”, τόνισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη και στις έντονες διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένων “πολυάριθμων επαφών” που είχε ο ίδιος με ηγέτες χωρών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

“Σήμερα, μπορούμε να αισθανόμαστε ευγνώμονες για την επανένωση οικογενειών με αγαπημένα τους πρόσωπα που κρατούνταν όμηροι επί σχεδόν 50 ημέρες”, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στη νήσο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αναβίωσης της διαδικασίας για την επίλυση του Μεσανατολικού, για μια “λύση δύο κρατών”, υπογραμμίζοντας ότι η Χαμάς δεν επιθυμεί “Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά”. Συμπλήρωσε ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση – η οποία διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 – “δεν δίνει δεκάρα” για “τους αθώους Παλαιστίνιους που υποφέρουν πολύ εξαιτίας αυτού του πολέμου, τον οποίο εξαπέλυσε η Χαμάς”.

Related posts

Ολλανδία: Το Fremantle Highway εξακολουθεί να φλέγεται ανοικτά των ολλανδικών ακτών

banks

Έκθεση-σοκ στη Γερμανία: Έως και 9.355 ανήλικοι πιθανόν κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από μέλη της Προτεσταντικής Εκκλησίας

banks

Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 14 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση στην Ντιγιάλα

banks

Γερμανία: Εγείρονται ζητήματα ασφαλείας του αεροδρομίου του Αμβούργου μετά το περιστατικό ομηρείας στην πίστα του

banks

Έκανε πίσω ο Πριγκόζιν: “Για να αποφευχθεί η αιματοχυσία” αποσύρει τη Wagner

banks

Το ΣΑ του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα για την “ανεμπόδιστη πρόσβαση” της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Απείχαν ΗΠΑ και Ρωσία

banks