17.6 C
Athens
May 12, 2024
Image default
WORLD

Μπανκμαν Φριντ: “Γλυτώνει” δεύτερη δίκη εν αναμονή της ποινής

Ο έκπτωτος βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν Φριντ δεν θα αντιμετωπίσει δεύτερη δίκη για πρόσθετες κατηγορίες, αφού ο συνιδρυτής της FTX καταδικάστηκε για μια τεράστια απάτη τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση απευθυνόμενη στον Περιφερειακό Δικαστή των ΗΠΑ, Λιούις Κάπλαν, ανέφερε σε επιστολή της την Παρασκευή ότι, για λόγους σκοπιμότητας, θα απορρίψει τα σχέδια να δικάσει τον Μπάνκμαν Φριντ για συνωμοσία για δωροδοκία ξένων αξιωματούχων, διάπραξη τραπεζικής απάτης και λειτουργία μιας επιχείρησης μετάδοσης χρημάτων χωρίς άδεια, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Βασικό επιχείρημα υπήρξε ότι πολλά από τα στοιχεία που θα παρουσιαζόταν σε μια δεύτερη δίκη είχαν ήδη παρουσιαστεί στην αρχική δίκη του Μπάνκμαν Φριντ και μπορούν να εξεταστούν από τον δικαστή κατά την καταδίκη που ορίστηκε για τις 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την επιστολή μια δεύτερη δίκη θα καθυστερούσε την ανακοίνωση της ποινής γεγονός που θα ερχόταν σε αντίθεση με την επιθυμία της κοινής γνώμης να ολοκληρωθεί η υπόθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάνκμαν κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση που οδήγησε στην κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Ειδικότερα, το δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε ένοχο τον Μπάνκμαν – Φριντ για επτά κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας, με τις σοβαρότερες πέντε εξ αυτών να επισείουν ποινή φυλάκισης 20 ετών η κάθε μία.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντέμιαν Γουίλιαμς, ο “Μπάνκμαν – Φριντ έστησε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην αμερικανική ιστορία. Ένα σχήμα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάστηκε για να τον καταστήσει Βασιλιά των Crypto”.

Related posts

Προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή: Ο πρώην πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι τάσσεται υπέρ του Χαβιέρ Μιλέι ενόψει 2ου γύρου

banks

Ισημερινός: Δέκα νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Γουαγιακίλ

banks

Περισσότεροι Βούλγαροι ταξίδεψαν στο εξωτερικό τον Σεπτέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2019

banks

Γ. Στόλτενμπεργκ:Οι ΗΠΑ πρέπει να παραδώσουν στην Ουκρανία “όσα υποσχέθηκαν”

banks

Φινλανδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ενέκρινε την έκδοση Ρώσου νεοναζί που καταζητείται στην Ουκρανία

banks

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινή δήλωση οι υπ. Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες στην G20

banks