18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
WORLD

Μπ. Νετανιάχου: Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς – Γκαντζ: Είναι η ώρα του πολέμου

Μήνυμα ενότητας του ισραηλινού λαού απέναντι στην αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς εξέπεμψαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ, σε κοινό τηλεοπτικό διάγγελμά τους για την ανακοίνωση του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. 

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι σε αυτήν την κρίση χώρα οι διαφορές μπήκαν στην άκρη και ο λαός του Ισραήλ στέκει ενωμένος απέναντι στον εχθρό, ενώ για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ στην αποτρόπαια επίθεση θα είναι σκληρή.

“Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ήδη νεκρό”, σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι “η σκέψη μας βρίσκεται με τους πολίτες του Ισραήλ” 

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι οι πράξεις της Χαμάς ξεπέρασαν σε φρικαλεότητα αυτές του Ισλαμικού Κράτους, κάνοντας λόγο για στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι ο εχθρός προέβη σε αποκεφαλισμούς, βιασμούς γυναικών και πυρπόληση αμάχων.

Αναφερόμενος στη στήριξη των ΗΠΑ, τόνισε ότι είναι “κρίσιμης σημασίας” για τον αγώνα του Ισραήλ.

Το ίδιο μήνυμα ενότητας εξέπεμψε και η δήλωση του Μπένι Γκαντζ, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του τον Νετανιάχου σημείωσε ότι το γεγονός ότι “στεκόμαστε δίπλα δίπλα στέλνει μήνυμα στους εχθρούς μας”.

Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικής Ενότητας σημείωσε ότι “στην παρούσα συγκυρία, είμαστε όλοι Ισραηλινοί στρατιώτες”, προσθέτοντας ότι “υπάρχει ο καιρός της ειρήνης και ο καιρός του πολέμου. Τώρα είναι η ώρα του πολέμου”.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, που ήταν επίσης παρόν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος τόνισε ότι η επίθεση της Χαμάς είναι “η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος”.

“Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945”, τόνισε, επισημαίνοντας ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες της χώρας έκαναν ότι μπορούσαν για να σταματήσουν τον εχθρό.

Σε έντονο ύφος ο Γκάλαντ επανέλαβε ότι η απάντηση του Ισραήλ θα είναι σκληρή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς”.

“Η Χαμάς, το Νταές της Γάζας θα εξαλειφθεί από προσώπου γης”, τόνισε.
 

Related posts

ΥΠΕΞ Κύπρου για παρουσία Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου

banks

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν σε αεροπορικές ασκήσεις στη Γουιάνα

banks

Η Αυστρία αναζητά εναλλακτικές για τον επαναπατρισμό πολιτών από το Ισραήλ μετά το τεχνικό πρόβλημα του μόνου διαθέσιμου C-130

banks

Sky News: “Το Λονδίνο είχε πει στον Μητσοτάκη να μην θέσει δημόσια το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα”

banks

Ρωσία: Απαγόρευσαν σε ιερέα να λειτουργεί επειδή τάχθηκε κατά του πολέμου

banks

Μιανμάρ: Η χούντα ίσως μεταφέρει την Αούνγκ Σαν Σου Τσι από τη φυλακή σε κατ’ οίκον κράτηση

banks