18.1 C
Athens
May 12, 2024
Image default
POLITICS

Νέα Αριστερά: Αθλιότητες όσα είδαμε στα Μωραΐτικα Κέρκυρας

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει εικόνες από το καρναβάλι στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, όπου συντελεστές ξεδίπλωσαν τον ομοφοβικό οχετό τους βάλλοντας κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη.

«Η αναπαραγωγή στερεοτύπων μεσαιωνικών και κακοποιητικών στο όνομα της παράδοσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα»

«Οι άθλιες και χυδαίες πρωτοβουλίες όπως αυτή της αποκριάτικης εκδήλωσης στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας νομιμοποιούν την ομοφοβία, το μίσος και τελικά το λιντσάρισμα και τη βία», τονίζει σε σημερινή (11/3) ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Ακόμα πιο τραγικό είναι ότι σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν πολιτιστικά σωματεία και σύλλογος γονέων Δημοτικού Σχολείου. Ευθύνη όμως φέρουν και οι τοπικές Αρχές», προσθέτει.

Για να καταλήξει: «Η αναπαραγωγή στερεοτύπων μεσαιωνικών και κακοποιητικών στο όνομα της παράδοσης πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα».

Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων: Δηλώνω πλήρη άγνοια για το συμβάν

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μωραϊτίκων, Πέτρος Κοσμάς, με ανάρτηση του αναφέρει: «Από ό,τι πληροφορήθηκα, το ομοίωμα είχε ενδιαφέρουσα οπτική και από την πίσω μεριά του. Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Μωραιτίκων, δηλώνω ντροπή και πλήρη άγνοια για το συμβάν, μιας και απουσίαζα από αυτή την εκδήλωση. Συνεπώς, διαφοροποιούμαι πλήρως. Έχω ζητήσει έκτακτο Δ.Σ. και αναμένω για τις οποίες κινήσεις ληφθούν συλλογικά. Εάν βρω αντίσταση θα κινηθώ ως μονάδα».

Related posts

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους οι βουλευτές – Όρθιοι χειροκροτούσαν τον Τσίπρα για ώρα

banks1

Σφηνάκια, σέλφι και χαλαρή διάθεση για τον Κασσελάκη στη Λάρισα

banks1

Φαραντούρης: Μία ακόμη παραπομπή-κόλαφος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο

banks

Γιορτή του πατέρα στον Δήμο Πειραιά

banks

Μητσοτάκης: Να συνεχίσει η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης – Το νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

banks1

Αποκαθίσταται το κάστρο της Άμφισσας

banks