19.8 C
Athens
May 19, 2024
Image default
POLITICS

Νέα πεζοδρόμια μήκους 40 χιλιομέτρων στην Πάτρα

Ξεκινά στην Πάτρα μια μεγάλη αστική παρέμβαση που αφορά στην κατασκευή πεζοδρομίων και κρασπέδων. Αυτό που εντυπωσιάζει αφορά την έκταση της παρέμβασης αφού σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση θα είναι άνω των 40 χιλιομλέτρων, κάτι που σημαίνει ότι αγγίζει χιλιομετρικά την απόσταση που χωρίζει την Πάτρα με το Αίγιο..

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «Αναμόρφωση του οδικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Πατρέων» με προϋπολογισμό μελέτης 4.000.000 ευρώ.

Από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με ποσό 3.500.000 ευρώ και 500.000 ευρώ από πόρους του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα θα επικεντρωθούν σε περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν αυξημένη κυκλοφορία πεζών. Το έργο εντάσσεται και στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου, που αφορά την άνετη και ασφαλή προσβασιμότητα των πεζών σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Πάτρα όπως και οι περισσότερες αστικές πόλεις της χώρας, πρέπει να βρει λύσεις, προκειμένου οι πεζοί, τα άτομα με αναπηρία και οι μητέρες με καρότσια, να μπορούν να προσεγγίζουν με ασφάλεια και άνεση κάθε σπιθαμή αν είναι εφικτό της πόλης. Η παρέμβαση του Δήμου, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και απομένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα του έργου.

Related posts

Πόρισμα για τον θάνατο της τσίπας και της ευθύνης βγάζει ο λαός, ΝΑΤΟς ο πρωθυπουργός ψάχνει Συμμαχίες και διέξοδο

banks1

Στέφανος Κασσελάκης: Τέσσερα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

banks

Μητσοτάκης: Επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη

banks

«ΝΔ_τα_παιδΕΙα_παίζει»: Στο ΠΑΣΟΚ σατιρίζουν και «αποδομούν τα ατεκμηρίωτα επιχειρήματα» της Ν.Δ.

banks

ΚΚΕ: Το θηριώδες υπερπλεόνασμα για το 2023 είναι η άλλη όψη της φοροληστείας και της ακρίβειας

banks

Λιβύη: Πώς φτάσαμε στον διπλωματικό εκβιασμό και στη ρήξη για τα… μάτια της Τουρκίας

banks