21.4 C
Athens
May 6, 2024
Image default
POLITICS

Νέα Φιλαδέλφεια: Επικοινωνία Πλένκοβιτς με Μητσοτάκη – Καταδίκη των επεισοδίων και συλλυπητήρια για τον Μιχάλη

Η κυβέρνηση της Κροατίας με ανακοίνωσή της καταδικάζει την ομαδική βία και τον χουλιγκανισμό που εκφράζει την αρνητική πλευρά του αθλητισμού.

Θέση για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια πήρε η κροατική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Κροατίας με ανακοίνωσή της καταδικάζει την ομαδική βία και τον χουλιγκανισμό που εκφράζει την αρνητική πλευρά του αθλητισμού.

Ακόμα όπως αναφέρει πως καταδικάζει τα οπαδικά επεισόδια, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού. Παράλληλα εκφράζει βαθιά συλλυπητήριά στην οικογένεια του νεαρού που έχασε τη ζωή του.

Ακόμα αναφέρει πως ο Κροάτης πρωθυπουργός  Αντρέι Πλένκοβιτς, είχε επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και καταδικάζοντας τις σκηνές βίας.

«Αναμένουμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους των επεισοδίων»

«Αυτού του είδους οι συμπεριφορές των φιλάθλων είναι αντίθετη με τον αθλητισμό που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό στους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για την πιο ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Champions League, μεταξύ των πρωταθλητριών Κροατίας και Ελλάδας, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ, είδαμε φρικτές εικόνες στην Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί έβλαψαν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των ομάδων της Κροατίας και της εθνικής σε μία αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Predsjednik Vlade @AndrejPlenkovic nazvao je grčkog premijera @kmitsotakis te mu izrazio sućut i osudio nasilje. Ovakvo navijačko ponašanje predstavlja negaciju sporta koji promiče fair-play, toleranciju i respekt sportaša.

— Vlada Republike Hrvatske (@VladaRH) August 8, 2023

Αναμένουμε να διερευνηθούν όλα τα περιστατικά και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους των επεισοδίων, τον θάνατο και τον τραυματισμό οπαδών. Η πρεσβεία της Κροατίας στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τους 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Κοντά στους ομογενείς για την επιστολική ψήφο ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Περιοδεία σε Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία

banks1

Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η εισήγηση στην ΠτΔ για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών

banks

Ο Δήμος Χανίων δρομολογεί την κατασκευή νέου πολυχώρου αθλητισμού

banks

Πρώτη φορά ελληνικά F-16 στη Σαουδική Αραβία

banks

Αστυνομικά καψόνια σε διαδηλωτές

banks

Ενα στεφάνι για τον Θάνο

banks