17.3 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Νέο μήνυμα Νετανιάχου: “Θα διαλύσουμε τη Χαμάς”

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα για πρώτη φορά το διευρυμένο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, λέγοντας ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύεται στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να “διαλύσει τη Χαμάς”.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ, ξεκίνησε με τους υπουργούς να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όπως έδειξε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Νετανιάχου.

Καλωσορίζοντας τον πρώην νομοθέτη της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ, ο οποίος εντάχθηκε στην κυβέρνηση μαζί με πολλά μέλη του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι όλοι οι υπουργοί “εργάζονται νυχθημερόν, σε ένα ενιαίο μέτωπο”.

“Η Χαμάς πίστευε ότι θα διαλυόμασταν. Εμείς είμαστε αυτοί που θα διαλύσουμε τη Χαμάς”, δήλωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι η επίδειξη ενότητας “στέλνει ένα σαφές μήνυμα στο έθνος, στον εχθρό και στον κόσμο”.

Related posts

Γερμανία: Ακυρώνονται οι πτήσεις αύριο πρωί από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω καιρικών συνθηκών

banks

Πακιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και περισσότεροι 80 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικού τρένου

banks

Νίγηρας: Τελευταίες ώρες πριν από μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση – Λήγει το τελεσίγραφο της ECOWAS

banks

Ανασχηματισμός – έκπληξη στη Μεγάλη Βρετανία

banks

Ντ. Κάμερον: Έπαινοι στην Ελλάδα για το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

banks

Ο Νετανιάχου μιλά για την “αρχή του τέλους” της Χαμάς λέγοντας στους μαχητές της “παραδοθείτε τώρα”

banks