21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
WORLD

Νετανιάχου: “Ο πόλεμος θα τραβήξει σε χρόνο – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη”

Με αξιωματούχους να ανακοινώνουν ότι 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε συλλυπητήρια δήλωση.

“Είμαστε σε έναν δύσκολο πόλεμο. Θα είναι ένας πόλεμος που θα τραβήξει σε χρόνο. Έχουμε σημαντικά επιτεύγματα σε αυτόν, αλλά και οδυνηρές απώλειες”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

“Γνωρίζουμε ότι κάθε στρατιώτης μας είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ σας αγκαλιάζει, τις οικογένειες, μέσα από την καρδιά μας. Είμαστε όλοι μαζί σας την ώρα της μεγάλης θλίψης σας”, είπε ο Νετανιάχου.

“Οι στρατιώτες μας έπεσαν σε έναν άδικο πόλεμο, τον πόλεμο για το σπίτι μας”, λέει ο Νετανιάχου. “Σας υπόσχομαι πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη”.

12ος στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχες στη Γάζα

Ένας ακόμα στρατιώτης της Ταχιαρχίας Givati ​​σκοτώθηκε χθες στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρουν οι αρχές. Ο οικισμός Otniel και το Περιφερειακό Συμβούλιο Har Hevron σε δηλώσεις λένε ότι ο Ανθυπολοχαγός Πεντάγια Μαρκ σκοτώθηκε. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν έχουν ακόμη δώσει άδεια για δημοσίευση του ονόματός του, καθώς γενικά περιμένει να ειδοποιηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ο Πεντάγια ήταν γιος του ραβίνου Μίκι Μαρκ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση στη Δυτική Όχθη το 2016 . Ο Πεντάγια είχε τραυματιστεί σε εκείνη την επίθεση.

עם של יהלומים. סג”מ פדיה מרק מעותניאל נפל בקרב בעזה. פדיה היה בנו של הרב מיכי שנרצח בפיגוע בדרום הר חברון בשנת 2016 במהלכו גם נפצעו רעייתו וילדיו ובהם פדיה, אחיו של שלומי איש כוחות הביטחון שנפל בתאונת דרכים ובן דוד של אלחנן קלמנזון שנפל בלחימה בשמחת תורה.
אחי גיבורי התהילה💔 pic.twitter.com/4SxFp5Hm5v

— בצלאל סמוטריץ’ (@bezalelsm) November 1, 2023

Related posts

Καταδίκασε τις τουρκοκυπριακές ενέργειες στην Πύλα ο Μενέντεζ: “Εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο”

banks

Ο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου μετά από 45 ημέρες νοσηλείας

banks

Βρετανία: Σε προ Brexit επίπεδα η μετανάστευση έως το 2030

banks

Ουκρανία – φράγμα Καχόβκα: Πώς επηρεάζει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

banks

EE: Ανακούφιση για τη συμφωνία μεταρρύθμισης του ασύλου

banks

Μενέντεζ: Εχω υπογράψει για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα – Ερχονται

banks