23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

Ν. Καραβίτης στο NaftemporikiTV: Πώς θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο Νίκος Καραβίτης.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής Διοίκησης σχολίασε πως «Για τον περισσότερο κόσμο σημασία έχουν τα διάφορα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός στο μικροοικονομικό επίπεδο, δηλαδή ενισχύσεις ή πολιτικές που αφορούν τα νοικοκυριά  και τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Καραβίτης τόνισε πως «Φαίνεται μια σχετική αμηχανία του κράτους με την έννοια ότι δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του εκεί που ίσως θα έπρεπε δηλαδή στους ελέγχους, στο να συλλέξει έσοδα από εκεί που πρέπει να τα συλλέξει», «Η Κυβέρνηση ξέρει ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες χάνει πάρα πολλά έσοδα και από τον φόρο και από τον ΦΠΑ, διότι και ο ΦΠΑ είναι ένα είδος φόρου επί των κερδών, έτσι τον αντιλαμβάνεται η τσέπη του επιχειρηματία».

Τέλος ο κ. Καραβίτης ανέφερε πως «Η Κυβέρνηση έχει δίκιο στο ότι κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτά τα πράγματα, οι διαφορές βρίσκονται στις μεθόδους», «Έχει φτάσει πια η τεχνολογία, η φορολογική συνείδηση, οι μέθοδοι, έχουν φτάσει σε σημείο που θα μπορούσε η ΑΑΔΕ να κάνει αποδοτικά την δουλειά της και εννοώ να συλλέγει, γιατί μέχρι τώρα δυστυχώς η ΑΑΔΕ έχει την εντύπωση ότι η δουλειά της είναι να βεβαιώνει φόρους», «Η Κυβέρνηση υποχρεώνεται στο να καταφεύγει σε πιο ακραίες λύσεις ώστε να μπορέσει να εισπράξει», «Είναι η απουσία πολιτικής βούλησης, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και είναι και η δυσλειτουργίες και ανεπάρκειες της διοίκησης, αυτά είναι και τα τρία μαζί».

Related posts

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε πορθμειακές συνδέσεις

banks

ΤτΕ: Πιστωτική συρρίκνωση, αλλά και αύξηση των καταθέσεων τον Δεκέμβριο

banks

«Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας»: Η απονομή

banks

Συνάντηση Θεοχάρη με ξενοδόχους-Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για τις συμβάσεις των ιατρών

banks

Στην τελική ευθεία ο ανασχεδιασμός της πλατφόρμας e-katanalotis

banks

Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων: Από 12/3 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα

banks