18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
BUSINESS

Οι επενδύσεις της ACS σε lockers και last mile

Νέο επενδυτικό πλάνο, με στόχο να διευρύνει το απότύπωμα και τα μερίδια αγοράς της στην εγχώρια αγορά ταχυμεταφορών, προανήγγειλε η διοίκηση της ACS, δεδομένης της αλματώδους ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου και πλήρως αυτοματοποιημένου κέντρου διαλογής, η διοίκηση της ACS δήλωσε έτοιμη να εντάξει στην φαρέτρα της και νέα τεχνολογικά εργαλεία, όπως τα lockers αλλά και τα drones προκειμένου να κερδίσει επιπλέον μερίδιο αγοράς. Ήδη έχει σχεδιάσει 5ετες πλάνο επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε εξαγορές, που να ενισχύουν την παρουσία της έναντι του ανταγωνισμού.

Ο Α. Γεωργαντζής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ACS και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest, αναφερόμενος στα Drones ξεκαθάρισε ότι είναι ένα «ακριβό σπορ» και απαιτεί πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων. «Ωστόσο μας ενδιαφέρει και το κοιτάμε συνεχώς και αν είναι πρόσφορη η αγορά θα ξεκινήσουμε από τους πρώτους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι τόσο το 2023, όσο και την επόμενη δεκαετία αναμένεται αύξηση 10% – 15% τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όσο στα μεγέθη της εταιρείας.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που έρχονται ξεκαθάρισε ότι για τα 1.000 lockers θα φτάσουν τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ αν υπάρξει επιπλέον ζήτηση θα επενδυθούν ακόμα περισσότερα χρήματα. Επίσης στο επίκεντρο θα είναι και το last mile με επενδύσεις περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Ήδη η εταιρεία αναπτύσσει έξυπνα συστήματα που βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ηλεκτρικών οχημάτων με βασικό στόχο να πετύχουν κλιματική ουδετερότητα έως 2050.

Σχετικά με το νέο κέντρο διαλογής υποστήριξε ότι η παραγωγική δυνατότητα φτάνει τις 50.000 αποστολές την ώρα, και για το λόγο αυτό αναμένεται να «καλύψει» την εταιρεία για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Το κέντρο 4πλασιάζει την δυναμικότητα και μειώνει στο μισό το χρόνο διαλογής.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 3.200 εργαζόμενους ενώ μετρά 270 καταστήματα πανελλαδικά. Με στόχο να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα της έλλειψης προσωπικού η εταιρεία σκοπεύει να «εισάγει» την παροχή φιλοδωρήματος στους διανομείς ως ένα κίνητρο για να προσεγγίσει νέο προσωπικό, κάτι που σήμερα δεν είναι εφικτό με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Related posts

PwC: Σε επίπεδα 2017 οι γυναικείες κατακτήσεις στην εργασία λόγω πανδημίας  

banks

Αύξηση τζίρου για Isomat το 2023, νέο επενδυτικό πρόγραμμα 28 εκατ. ευρώ

banks

Ολοκληρώθηκε η 46η ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Ηπείρου

banks

AVAX: Νέο mandate για πώληση της Volterra

banks

Π. Μυλωνάς: Διανομή του 20-30% των κερδών χρήσης 2023

banks

Βελτιωμένη προσφορά για Alpha Bank από UniCredit

banks