23.6 C
Athens
April 28, 2024
Image default
BUSINESS

Ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα κατάρτισης γεωπόνων της Μπάρμπα Στάθης

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και η εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζουν φέτος για τρίτη χρονιά τη συνεργασία τους για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη της Γεωπονικής Διεύθυνσης της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του προγράμματος, ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά παρείχε στα στελέχη της εταιρείας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σειρά πρακτικών εκπαιδεύσεων με θέμα την ευφυή και αναγεννητική γεωργία, καθώς και βιωματική επίδειξη σε πειραματικό αγρό. Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 29 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2023, στην Αλίαρτο Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη εκπαίδευση στην Αλίαρτο Βοιωτίας, οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα που αξιοποιούνται στη γεωργία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ικανοτήτων Ευφυούς Γεωργίας SMART-AGRO HUB.

Η δεύτερη εκπαίδευση, που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, περιείχε πρακτική εκπαίδευση στον αγρό «The Chilli Factor Organic Farm» από τον έμπειρο γεωπόνο και εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Πάνο Παπαδόπουλο, καθώς και θεωρητική εκπαίδευση στις εφαρμογές αναγεννητικής γεωργίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης εξειδικευμένων προγραμμάτων του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, για την παροχή υπηρεσιών κατάρτισης σε εταιρείες του αγροδιατροφικού κλάδου, μεταφέροντας στους συμμετέχοντες τεχνογνωσία από ακαδημαϊκά ιδρύματα και από στελέχη του κλάδου.

Related posts

Alpha Bank: Επεσαν οι υπογραφές για το Skyline

banks

ESG & Compliance Conference της KPMG: H σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης

banks

Public: Λανσάρουν υπηρεσία Buy Now, Pay Later και στα καταστήματα

banks

tbi bank: Καθαρά κέρδη ύψους 18,4 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

banks

Δώδεκα τόνους τρόφιμα πρόσφερε σε επτά οργανισμούς η Coral

banks

Philip Morris: 24 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν εναλλακτικά προϊόντα καπνού

banks