19.6 C
Athens
May 11, 2024
Image default
BUSINESS

Οριστική αθώωση για τους δυο Ελληνες της Globo Plc

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή Financial Conduct Authority (FCA) απέσυρε τα εντάλματα σύλληψης για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και οικονομικό διευθυντή της Globo plc, Κωνσταντίνο Παπαδημητρακόπουλο και Δημήτρη Γρυπάρη, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019, η FCA εξέδωσε εγχώρια και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης τόσο για τον κ. Παπαδημητρακόπουλο όσο και για τον κ. Γρυπάρη και προσπάθησε να τους εκδώσει από την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες για απάτη και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με την αξία των μετοχών της Globo πριν την κατάρρευσή της τον Νοέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρία λογισμικού είχε τεθεί στο στόχαστρο του αμερικανικού hedge fund QCM – γνωστού από την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie- με κατηγορίες για παραπλανητικές αναφορές και μεγέθη. 

Το ελληνικό Εφετείο είχε απορρίψει τα αιτήματα έκδοσης του Ηνωμένου Βασιλείου για τους κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη. Αφού αρνήθηκαν την έκδοση, οι ελληνικές αρχές κίνησαν τις δικές τους ποινικές διαδικασίες, οι οποίες ήταν ουσιαστικά παρόμοιες με τα αδικήματα που διώκονταν από την FCA.

Ο κ. Παπαδημητρακόπουλος και ο κ. Γρυπάρης αθωώθηκαν σε αυτές τις διαδικασίες, αντίστοιχα, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2021. Η FCA μόλις πρόσφατα μπόρεσε να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες για τις αθωώσεις τους στην Ελλάδα.

Τον Ιανουάριο του 2024, μετά την τελευταία ανασκόπηση της δίωξης από την FCA, έχοντας εξετάσει όλους τους σχετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων και των αθωωτικών αποφάσεων για τους κ.κ. Παπαδημητρακόπουλο και Γρυπάρη, η FCA αποφάσισε ότι δεν είναι πλέον προς το βρετανικό δημόσιο συμφέρον να συνεχιστεί η δίωξη. Η απόσυρση των διεθνών ενταλμάτων από τη βρετανική αρχή τερματίζει οριστικά τη δίωξη των δυο Ελλήνων.  

Related posts

Eurobank: Συμμετέχει σε πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων

banks

Apple: Έσπασε το φράγμα των 2 τρισ. δολαρίων η χρηματιστηριακή της αξία

banks

Διατακτικές σίτισης μοιράζει στους υπαλλήλους της η Lidl Ελλάς

banks

Στο μετοχικό κεφάλαιο της Skroutz μπαίνει η CVC Capital Partners

banks

OTE: Δεν είμαστε υπόχρεος πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας για συνδέσεις στο σταθερό δίκτυο

banks

Γεωργιάδης για «e-Λαχαναγορά»: Καλές τιμές και δυνατές αγορές για επαγγελματίες- καταναλωτές

banks