17.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
BUSINESS

ΟΤΕ: Με 10 GB το μήνα ανά χρήστη η κινητή γίνεται «δυνατό όπλο» του ομίλου 

Η κινητή τηλεφωνία και κυρίως η χρήση internet που έφτασε τα 10 GB ανά χρήστη το μήνα ισοσταθμίσει τις απώλειες του ομίλου ΟΤΕ από την σταθερή τηλεφωνία και ειδικότερα την μείωση στην πώληση της χονδρικής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Μ. Τσαμάζ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής με αναλυτές στα στοιχεία β εξαμήνου του 2023 του ομίλου η κινητή τηλεφωνία κατέγραψε ρεκόρ με τη χρήση δεδομένων να αυξάνεται 45% σε σχέση με το 2022, γεγονός που δείχνει ότι οι περισσότεροι χρήστες «αγαπούν» να σερφάρουν!

Ο κ. Τσαμάζ, διευκρίνισε  ότι ο οργανισμός διατηρεί τις προβλέψεις του για την θετική πορεία του έτους, παρά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, ποντάροντας στην διείσδυση του FΤΤΗ, σε αναμονή και του νέου κουπονιού, στα έργα ICT που έχει αναλάβει και όσα διεκδικεί, αλλά και στις νέες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει. Ωστόσο αναφερόμενος στον ανταγωνισμό στην  Ελλάδα χαρακτήρισε πολύ προκλητική την πολιτική των συνεχών προσφορών από τους ανταγωνιστές.

Αναφερόμενος στις οπτικές ίνες στο σπίτι FTTH, τόνισε ότι οι επενδύσεις αναμένεται να αυξήσουν ρυθμούς στο επόμενο διάστημα. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ΟΤΕ έχει κατασκευάσει το 70% των συνολικών γραμμών FTTH στην Ελλάδα, ενώ έχει στην συνδρομητική του βάση το 80% των Ελλήνων συνδρομητών που επιλέγουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. Κι αυτό παρά τον συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις πληθωριστικές πιέσεις. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα νέα κουπόνια οπτικών ινών σημείωσε ότι είναι κάτι που αναμένουν στην αγορά στο τέλος του 2023 ή αρχές του 2024 οπότε δεν έχουν υπολογιστεί από τον ΟΤΕ στις προβλέψεις του.

Τιμαριθμικές αυξήσεις

«Στοπ» μπήκε στις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές για τα τιμολόγια των τηλεπικοινωνιών σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ απαντώντας σε ερώτηση για την σχετική διαβούλευση της ΕΕΤΤ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.  Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΤΕ, η δυνατότητα τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συμβολαίων δεν θα ισχύσει, προς το παρόν, καθώς προκάλεσε αντιδράσεις. Ωστόσο επεσήμανε ότι ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος είναι ο μόνος που τα τελευταία χρόνια δεν έχει αυξήσει τις τιμές του, παρότι τα λειτουργικά κόστη εκτοξεύθηκαν. Μάλιστα σημείωσε ότι την ίδια στιγμή ο κλάδος έχει προχωρήσει και σε  μειώσεις 2,4% στα τιμολόγια.

Αναφερόμενος στον ΟΤΕ συγκεκριμένα ανέφερε:  «Εμείς έχουμε καταφέρει να εξισορροπήσουμε τις αυξήσεις στα λειτουργικά έξοδα μειώνοντας τα κόστη μας και περιορίζοντας την έκθεσή μας σε παράγοντες που θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν. Ακόμα και αν αποφασιστεί η μη εφαρμογή της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε, καθώς υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορεί να υιοθετήσει κανείς για να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Η Ρουμανία

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της επένδυσης στην Ρουμανία  τόνισε ότι η μείωση που καταγράφηκε οφείλεται στην απώλεια των MVNO συμβολαίων. Ξεκαθάρισε πάντως ότι βασικός στόχος αυτό το διάστημα είναι να ολοκληρώσει τις κινήσεις σταθεροποίησης της δραστηριότητάς, ενώ θα συνεχίσει να εξετάζει όλες τις στρατηγικές επιλογές.

Η Payzy

Τους 135.000 έχουν φτάσει οι χρήστες του payzy σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ ο οποίος είπε ότι μέσα στο 2023 θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέες υπηρεσίες που αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αύξηση.

Related posts

Dimand: Στα €13,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

banks

Τρεις επενδύσεις από τη ΔΕΗ στον ΑΗΣ Καρδιάς

banks

Βlue Air: Επανέναρξη πτήσεων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Λάρνακα

banks

Ολοι οι όροι του προγράμματος εθελούσιας εξόδου της Eurobank

banks

Aegean: Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την επανεκκίνηση των ταξιδιών

banks

Interwood: Πράσινο φως από ΔΣ για ΑΜΚ υπέρ παλαιών μετόχων

banks