21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τον τελικό του UEFA Super Cup στο Γ. Καραϊσκάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρακολουθήσει στις 22:00 τον τελικό του UEFA Super Cup, Μάντσεστερ Σίτυ – Σεβίλλη, στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin.

Το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, σε κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο της UEFA, σημείωσε ότι η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει την οδύνη για τον χαμό ενός ανθρώπου στο βωμό της οπαδικής βίας.

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους, επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και προσέθεσε πως «ούτε οι μηχανισμοί πρόληψης ούτε η αυστηροποίηση των ποινών λειτουργούν πάντα», ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ ουσιαστική και παραγωγική.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«Η πολιτεία εξετάζει το πλέγμα μέτρων που πρέπει να ληφθούν, ωστόσο δεν θα πετύχουμε τον στόχο μας χωρίς την ενεργοποίηση των παραγόντων του ποδοσφαίρου», είπε ο πρωθυπουργός και παρουσίασε τα μέτρα που θα αναλάβει η κυβέρνηση.

«Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ», ανέφερε, προσθέτοντας πως με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, η ΕΛ.ΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα», λέγοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το κλείσιμο των λεσχών είναι μέτρο που επανέρχεται, καθώς είχε ήδη αποφασιστεί από τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού όταν είχαν κλείσει τότε προσωρινά όλοι οι σύνδεσμοι φιλάθλων.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανέφερε πως, μαζί με τον πρόεδρο της UEFA, συζητήθηκε να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο με τις ομάδες σε όλη την Ευρώπη για το ποιοι σύλλογοι είναι αδελφοποιημένοι με ποιους, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος.

Related posts

Από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ ως την Ευρωπαϊκή Ένωση – «Μεγαλώσαμε Μαζί»

banks

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Στην Κύπρο εκτάκτως ο Μπλίνκεν – Μπαράζ επαφών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

banks1

Εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Μαρτίου στο Δήμο Παλλήνης, για τους τραυματίες του δυστυχήματος στα Τέμπη

banks

Τριαντόπουλος – Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια

banks

Θεμελιώθηκε το νέο κτίριο Πολιτισμού στον Ασπρόπυργο

banks

Νομοσχέδια με… χαρτί προτεραιότητας – Ποια κρύβονται πίσω από τον πρωθυπουργικό «φραγμό» στις εκλογές της 9ης Απριλίου

banks