18.6 C
Athens
May 1, 2024
Image default
POLITICS

Ο Μητσοτάκης κάθεται στα καρφιά, ο Σαμαράς τα ακονίζει, ο Πολάκης ψάχνει το καρφί στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

«Συναγερμός»

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου η κατάσταση είναι «πολεμικού συναγερμού». Από την μία πλευρά με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας κ. Ακη Σκέρτσο κάνουν «μασάζ» – με … αιθέρια έλαια! – στην μισή κοινοβουλευτική ομάδα και η άλλη πλευρά επιχειρούσε ταυτόχρονα μία επικοινωνιακή «αντεπίθεση», η οποία όμως κατέρρευσε λίγη ώρα αργότερα! Οταν άρχισε να … «πετάει πέτρες στη βιτρίνα» – και κατέβασε την … «τζαμαρία» – ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς!

Επίσκεψη

Από την Κυριακή άρχισε να εκδηλώνεται μία απελπισμένη προσπάθεια «βελτίωσης» της δημόσιας ατζέντας. Μάλιστα χθες το πρωί οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου «έστειλαν» τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Γαλάτσι. Να επισκεφτεί, λέει, ένα νέο ζευγάρι που απέκτησε διαμέρισμα από το πρόγραμμα «Το σπίτι μου»….

Κρύβεται;

Κι επειδή προφανώς την απόφαση την πήραν «άρον – άρον» τους διέφυγε η … λεπτομέρεια ότι το εν λόγω ζευγάρι ανήκει στα «δικά μας παιδιά», και το είχαν ξαναβγάλει παραμονές των εκλογών του περασμένου Μαΐου για άλλο θέμα! Δηλαδή σε προστατευόμενο και ασφαλές περιβάλλον. Λογικό. Αλλά αποκαλύφθηκε και έπεσε το σχετικό «κράξιμο» στα social media…. Η συνέχεια στο X! Πάντως όποιος είχε την φαεινή ιδέα να στείλει τον κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ζευγάρι έχω την εντύπωση ότι κάπου θα είναι … κρυμμένος αυτή την ώρα!

Κρύβεται;

Και δεν φτάνει που η «αντεπίθεση» πήγε στράφι επικοινωνιακά, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης σε σχετική ερώτηση «έδωσε στεγνά» τον κ. Σαμαρά γιατί απείχε το 2015 από την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Η βιτρίνα!

Τι ήταν να το πει…. Ανοιξαν οι ουρανοί! Αστραπές, βροντές, κεραυνοί! Και η «βιτρίνα του μαγαζιού» έγινε «λαμπόγυαλο». Έπιασαν δουλειά οι … «τζαμάδες» μετά! Διαρροές από την αίθουσα του «μασάζ». Πόσο αναλυτικά τα εξήγησε όλα ο κ. Σκέρτσος και πόσο καλό κλίμα ήταν και διάφορα τέτοια….

Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης

Και παρεμπιπτόντως ήταν και ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στηρίζει το εν λόγω νομοθέτημα περί του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τους. Πάντως ο κ. Γεωργιάδης στον ελεύθερο χρόνο του λειτουργεί ως … «τρολ» της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ!

Ο κ. Παύλος Πολάκης

Χθες μετά από τις τόσες συγκρούσεις που είχε στο παρελθόν με τον βουλευτή Χανίων κ. Παύλο Πολάκη «πήρε το αίμα του πίσω»! Δηλώνοντας ότι δεν είναι αυτός ακροδεξιός αλλά ο κ. Πολάκης! Σκεφτείτε σε τι «κατατονική» κατάσταση βρίσκεται ο χανιώτης βουλευτής που δεν απάντησε.

Σύντροφοιοιοι…

Πάντως μαθαίνω ότι ο κ. Πολάκης πνέει μένεα σε βάρος συντρόφων του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος οι οποίοι και διέρρευσαν τα όσα είπε στη διάρκεια της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής – «καλά δεν μπορώ να μιλήσω ελεύθερα ούτε στα όργανα;» ήταν το παράπονο του. Ενα δίκιο το έχει, όπως και να το κάνουμε….

Αποτέλεσμα;

Σήμερα στην Πειραιώς συνεχίζεται το δεύτερο μέρος του πολιτικού «μασάζ». Η δεύτερη παρτίδα βουλευτών θα πάρουν τα … μπουρνούζια τους και θα πάνε! Προφανής στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να περιορίσουν – κατά το δυνατόν – τις αρνητικές αντιδράσεις, είτε εκδηλωθούν με αποχή, είτε με καταψήφιση. Ετσι ώστε όταν έρθει η ώρα να ψηφιστεί από την Βουλή να είναι πολιτικά αξιοπρεπής η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας. Θα τα καταφέρουν; Αδηλο το μέλλον….

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Το θέμα του γάμου όμως όπως εγκαίρως σας έχω ενημερώσει δεν αφορά μόνο τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως είναι θετικός στην ψήφιση ενός τέτοιου νομοθετήματος, αλλά δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία. Εύλογο!

Διαφωνούν

Διότι λέγεται πως πέντε ως δέκα βουλευτές αντιδρούν και πρόκειται να το καταψηφίσουν. Ηδη οι δύο εκδηλώθηκαν είναι οι κκ Σταύρος Μιχαηλίδης της Χίου και Παναγιώτης Παρασκευαΐδης της Λέσβου.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Ομως χθες το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δέχθηκε και μία κατά μέτωπο επίθεση – εντάξει, από το fb αλλά έχει σημασία – εκ μέρους της κυρίας Στέλλας Μπελιά, ιδρύτριας της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», που ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Γράφει μεταξύ των άλλων ότι «τον Μάρτη του 2023 ο αρχηγός έλεγε πόσο μας αγαπάει εμάς τους ΛΟΑΤΚΙ+ και πόσο θέλει να μας στηρίξει και ότι θα κάνει τα πάντα […] για να γίνει η ζωή μας καλύτερη… Νομίζει ότι θα χαρούν με την κρητική κωλοτούμπα στον πεντοζάλη πάνω; Δεν το νομίζω!». Μάλιστα! Εχω την εντύπωση ότι αναφέρεται στην περίφημη δήλωση του προέδρου ότι «εγώ δεν θα δέσω τα κορδόνια του Μητσοτάκη»….

Μεροκάματο

Κι ενώ όλη η πολιτική σκηνή «βουρλίζεται» με ένα νομοσχέδιο που δεν έχει δει, υπάρχουν και κάποιοι που βγάζουν το μεροκάματο – με τον ιδρώτα του προσώπου τους! Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ξενιτεμένος πάνω στην Ξάνθη – porca miseria – ως πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ενωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ενημερώθηκε για την επενδυτική δραστηριότητα της Japan Tobacco International (JTI). Αυτα να τα βλέπουν κάποιοι πέριξ της πλατείας Κολωνακίου….

Πρωτοβουλίες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει μέχρι τις ευρωεκλογές με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες να «ξεδιπλώσει» όλο το πρόγραμμα του κόμματος με το οποίο θα δείχνει στους πολίτες το πως μπορεί να βελτιωθεί η ζωή τους – ακρίβεια, ενέργεια, στέγαση, κράτος κλπ.

Η κυρία Νίνα Κασιμάτη

Σ΄αυτό το πλαίσιο εντάσσεται τελικά και το νομοσχέδιο για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Ομως δεν υπολόγισε στην βουλεύτρια της Β΄Πειραιώς κυρία Νίνα Κασιμάτη. Η οποία και αντέδρασε, διαφωνώντας βεβαίως με το εν λόγω νομοσχέδιο. Και έθεσε το θέμα της υπογραφής στα νομοσχέδια – δηλαδή θα τα διαβάζει, και εφόσον τα εγκρίνει θα τα υπογράφει. Ας είναι….

Απογοήτευση….

Ομως χθες δημοσιεύτηκε και η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του The Toc, σύμφωνα με την οποία η σειρά των κομμάτων δεν αλλάζει. Αλλά – και αυτό νομίζω πως είναι πιο ενδιαφέρον – επικρατεί απογοήτευση στην συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ενώ τα μέτρα για την ακρίβεια έχουν αποδοχή μόλις 21,2%. Και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η ακρίβεια….

Related posts

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στις 20:00 τα πρώτα αποτελέσματα του β’ γύρου

banks

Νέο ΚΑΠΗ κατασκευάζεται στη Πεύκη

banks

Πρετεντέρης για Στυλιανίδη – Άκομψα και χαμηλού επιπέδου τα σχόλια περί «εισαγωγής»

banks

Δημοσκόπηση Interview: Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες στις εκλογές – Γιατί θα «σταύρωναν» συγκεκριμένο βουλευτή

banks1

Βασίλης Κικίλιας: Θρίλερ στον αέρα λόγω της κακοκαιρίας «ARIEL»

banks

«Μύλος» στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει, οι γαλάζιοι μουδιάζουν

banks1