19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
WORLD

Ο ουκρανικός στρατός ασκεί πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο, σ

Η Ουκρανία εξαπέλυσε χθες πολλές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, ασκώντας πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο, όπως δήλωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής, που έκαναν επίσης λόγο για “χαώδεις” βομβαρδισμούς στο Μπαχμούτ.

“Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός προχώρησε σε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση του Λιμάν, πραγματοποίησε αναγνωρίσεις μέσω μάχης σε πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κατοχής της περιοχής του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν.

Το Λιμάν είναι πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντονέτσκ, πόλεις υπό ρωσικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι ουκρανικές δυνάμεις “περιορίστηκαν μερικώς από πυρά πυροβολικού, απωθήθηκαν μερικώς…η πολεμική αεροπορία στρατού είχε επίσης εμπλοκή”.

Αναφορικά με το Μπαχμούτ, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η πόλη “υφίσταται χαώδεις βομβαρδισμούς”.

Το Μπαχμούτ, μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, κατελήφθη τον περασμένο Μάιο από τις ρωσικές δυνάμεις ύστερα από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο αιματηρές μάχες αυτού του πολέμου.

Έκτοτε, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση σε αυτή την περιοχή, ανακαταλαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες δύο κοινότητες και λέγοντας ακόμα ότι “διέρρηξε” τη ρωσική γραμμή άμυνας σε αυτόν τον τομέα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταδιακά ανακαταλάβει έδαφος στη βόρεια και νότια πτέρυγα της πόλης. Ο Πουσίλιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου “επικεντρώνονται” και σε περιοχές λίγο πιο βόρεια του Μπαχμούτ.

-

Related posts

Γαλλία-ΥΠΕΞ: Η μοναδική νόμιμη αρχή στον Νίγηρα είναι εκείνη του προέδρου Μπαζούμ

banks

Αζερμπαϊτζάν – Αρμενία: Νεκροί στρατιώτες σε ανταλλαγή πυρών γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

banks

Ινδία: Τουλάχιστον 14 νεκροί, εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι, 4 ημέρες μετά τον κυκλώνα Μιτσάουνγκ

banks

Το πρόγραμμα του Χερτ Βίλντερς και του κόμματός του

banks

Πούτιν για θάνατο Πριγκόζιν: “Βρέθηκαν θραύσματα χειροβομβίδων στις σορούς”

banks

Τυνησία: 27 νεκροί ή αγνοούμενοι σε δύο νέα ναυάγια

banks