18.6 C
Athens
May 1, 2024
Image default
POLITICS

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Ζει σε εικονική πραγματικότητα – Καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων

«Η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό.

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «ο πρωθυπουργός που έχει τρεις φορές σε διάστημα ενός έτους διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι ‘τα δύσκολα είναι πίσω μας’ σχετικά με την ακρίβεια, σήμερα εντόπισε ‘ενθαρρυντικές’ ενδείξεις στον πληθωρισμό του Μαρτίου».

«Ας του θέσουμε υπόψη μερικές …αποθαρρυντικές ενδείξεις σύμφωνα με την Εurostat», προσθέτει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι «ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ ήταν υπερτετραπλάσιος τον Μάρτιο: 5,4% στην Ελλάδα και μόλις 1,2% στην ΕΕ».

Για να υπογραμμίσει πως «η εικονική πραγματικότητα στην οποία ζει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχει καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων πολιτών, που κατατάσσονται προτελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρώπη».

Το ΠΑΣΟΚ παραθάτει, μάλιστα, τον σχετικό πίνακα της Eurostat, για τη διαφορά ανάμεσα στον πληθωρισμό τροφίμων στην Ελλάδα και στην ΕΕ.

Δείτε τον πίνακα της Eurostat

Related posts

ΚΕ στο Κάραβελ για τον ΣΥΡΙΖΑ με οδικό χάρτη και αγωνίες

banks1

ΚΚΕ: Σήμερα το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

banks1

Την Δευτέρα το όνομα των «11» – Πώς θα κινηθούν

banks

Κασσελάκης: Πρώτα δήλωση περιουσίας και μετά το πόθεν έσχες

banks1

Πολιτιστικό Κέντρο εγκαινιάστηκε στη Σαλαμίνα

banks

Παρουσία Τσίπρα γίνεται γνωστό το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

banks1