19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

«Πειραϊκός Πολιτισμός» και χρηματοδότηση

«Με σχέδιο αντλούμε πόρους από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027. Αναβαθμίζοντας τις περιοχές, επανακαθορίζοντας τις χρήσεις των χώρων μεριμνούμε για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα» αναφέρει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Νίκος Γέμελος και προσθέτει:

«Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός ανήκουν σε όλους. Μέσα από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων μέσα από πόρους ΕΣΠΑ ενισχύουμε την δυνατότητα πρόσβασης στους κοινόχρηστους χώρους με αναβάθμιση και βελτίωση των πολιτιστικών υποδομών της πόλης και των ιστορικών της μνημείων αλλά και των αθλητικών της υποδομών.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά ύψους 90.000.000 ευρώ θα καλύψει σημαντικό τμήμα του σχεδιασμού μας.

Πόροι από τα τομεακά και επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ για το διάστημα 2021-2027 θα επιτρέψουν δράσεις και δομές που θα δοθούν σε ομάδες πληθυσμιακές που χρειάζονται κοινωνική προστασία και μέριμνα».

Επέκταση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Αναφορικά με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», Νίκος Γέμελος αναφέρει: «Ο αθλητισμός είναι ένα αγαθό και συγχρόνως μια πρόσκληση. Είναι δράση που μπορεί να αγκαλιάσει όλες τις πληθυσμιακές ομάδες με ιδιαιτερότητες και μη. Χρειάζεται υποδομές αλλά και δεξιότητες και τεχνογνωσία που ο συνδυασμός μας έχει αποδείξει πως τις διαθέτει.

Μέσα από τα παραπάνω προγράμματα θα διατεθούν κονδύλια για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, και για την ανάπτυξη δράσεων που θα υποστηρίξουν την ιδέα να έλθουν κοντά τα παιδιά από τα ειδικά σχολεία με τα παιδιά που έχουν τυπική ανάπτυξη.

Ο «Πειραιάς Νικητής» θα ρίξει το βάρος του στην επέκταση της περιοχής των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με την ενδεχόμενη συμμετοχή και νέων γειτονικών δήμων και την αντίστοιχη επικαιροποίηση και εμπλουτισμό των Σχεδίων Δράσης στις αναθεωρημένες ή και στις νέες Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η επιτυχία των δράσεων αυτών θα διασφαλιστεί με τη σταδιακή τους διεθνοποίηση, μιας και η πόλη μας προσφέρεται για κάτι τέτοιο ενώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικό να καταγράφει πως ενισχύεται και η διαθεσιμότητα των πόρων ιδιαίτερα των ευρωπαϊκών προς την εκπλήρωση και άλλων παρόμοιων έργων».

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: «Πνίξατε» τους πολίτες στους έμμεσους φόρους, εξαπατήσατε προεκλογικά τους επαγγελματίες

banks1

1ο Επιστημονικό Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού, στο Άστρος Κυνουρίας

banks1

«Newsletter Gate»: Το ΚΚΕ ζητεί άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

banks

Υποκλοπές: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ – 10 χρόνια κάθειρξη για χρήση κακόβουλου λογισμικού

banks

Ελληνοτουρκικά: Συμμαχικό τόξο απέναντι στις προκλήσεις

banks1

Τουρκία – Αίγυπτος βαδίζουν τον δύσκολο δρόμο της εξομάλυνσης

banks