23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Πολυτεχνείο 2023: Κατέθεσε στεφάνι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στεφάνι κατέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Κατόπιν, ανέφερε ότι «Σήμερα που η δημοκρατία είναι εδραιωμένη και ισχυρή, χρέος μας παραμένει η προάσπισή της με το ίδιο πάθος και την ίδια ακλόνητη βούληση που έδειξαν οι πολιορκημένοι εκείνοι νέοι πριν από πενήντα ολόκληρα χρόνια».

Ειδικότερα, κατά την δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Μισόν αιώνα μετά, το Πολυτεχνείο διατηρεί τον υψηλό του συμβολισμό, ως η κορυφαία πράξη αντίστασης κατά της δικτατορίας και της καταπάτησης της ελευθερίας. Πράξη που δεν υπήρξε αυτονόητη, ούτε ανέξοδη.»

Στεφάνι κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε τη σύγχρονη ιστορία μας »

Πρόσθεσε δε ότι «Συνεπαγόταν κίνδυνο, απαιτούσε θυσίες, έφερε το βάρος μιας ευθύνης, προσωπικής και συλλογικής, που λίγοι είχαν το θάρρος να αναλάβουν. Χάρη και στη δική τους ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μπόρεσε η πατρίδα μας να γυρίσει τη μελανή σελίδα της επταετίας. Τους οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη.

Το Πολυτεχνείο σηματοδότησε τη σύγχρονη ιστορία μας και θεμελίωσε τη δημοκρατική συνείδηση της μεταπολίτευσης, της πιο ειρηνικής και προοδευτικής περιόδου της χώρας. Σε αυτήν εμπεδώθηκε η πεποίθηση ότι δεν χωρούν εκπτώσεις, τόσο στον πολιτικό μας αυτοκαθορισμό, όσο και στον ελεύθερο τρόπο ζωής μας.

Η μνήμη του είναι ολοζώντανη και διδακτική, εμπεριέχοντας τις αρχές που συνέχουν διαχρονικά την κοινωνική και πολιτική μας συμβίωση. Σήμερα που η δημοκρατία είναι εδραιωμένη και ισχυρή, χρέος μας παραμένει η προάσπισή της με το ίδιο πάθος και την ίδια ακλόνητη βούληση που έδειξαν οι πολιορκημένοι εκείνοι νέοι πριν από πενήντα ολόκληρα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Χαρίτσης: Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» – Ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης

banks

Καλλιάνος: Τα 300.000 ευρώ της επικήρυξης να δοθούν στην οικογένεια της Καρολάιν και σε ιδρύματα ορφανών παιδιών

banks

Κικίλιας στη γενική συνέλευση του ΠΟΥ: Με τους εμβολιασμούς βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ

banks

Το Μαξίμου «ψάχνεται» απέναντι στη δυσπιστία των πολιτών – Γενικό σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση

banks1

Ellinika Hoaxes: Λανθασμένος ο αριθμός εμβολιασμένων πολιτών σε διάγγελμα του Πρωθυπουργού

banks

Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει η οικογένειά του

banks