18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το αναβατόριο στο κάστρο της Μονεμβασίας

Ο Δήμος Μονεμβασιάς προκήρυξε τον διαγωνισμό για την εγκατάσταση του αναβατορίου που θα μεταφέρει επιβάτες και άτομα με προβλήματα κινητικότητας στο κάστρο.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση ενός εναέριου αναβατήρα στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Στόχος είναι η ασφαλής, άνετη και γρήγορη μεταφορά επιβατών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στην Άνω Πόλη του κάστρου.

Ο χώρος υποδοχής προβλέπεται να γίνει στο νότιο τμήμα του βράχου της Μονεμβασιάς, το οποίο είναι προσπελάσιμο οδικώς μέσω οδικού άξονα με ΙΧ αλλά και με μεγαλύτερου όγκου οχήματα, όπως τουριστικά λεωφορεία.

Το κτίριο που θα φιλοξενήσει τον προαναφερόμενο χώρο υποδοχής, αλλά και τον σταθμό αφετηρίας του αναβατήρα, τοποθετείται περίπου 150 m από την πύλη εισόδου στην Κάτω Πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, η υποδοχή / εκκίνηση παραμένει σε εγγύτητα με την πύλη της Κάτω Πόλης (απ’ όπου ξεκινά κανείς την περιήγηση του στην Μονεμβασιά), ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται επιπλέον επιβάρυνση στην κίνηση οχημάτων περί του κόμβου μπροστά από την πύλh.

Διευκόλυνση σε ΑμεΑ

Η υψομετρική διαφορά μεταξύ του δρόμου και του σταθμού αφετηρίας του αναβατήρα καλύπτεται με την χρήση σκαλιών ή την χρήση ράμπας για την διευκόλυνση πρόσβασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Η θέση του σταθμού τερματισμού έχει υψομετρική διαφορά περίπου 90 m και τοποθετείται στην άκρη του τοίχους της Άνω Πόλης. Για την λειτουργία του αναβατήρα δεν απαιτούνται χειριστές / επόπτες εντός των καμπινών, παρά μόνο ένας χειριστής σε κάθε έναν από τους δύο σταθμούς. Η κάθε καμπίνα θα έχει χωρητικότητα 15 ατόμων ή 2 αμαξιδίων ΑΜΕΑ ή 1 φορείου ασθενοφόρου με 2 τραυματιοφορείς.

Η πλατφόρμα του σταθμού τερματισμού εξυπηρετεί την αποβίβαση και επιβίβαση από και προς τις καμπίνες, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μπαλκόνι με πανοραμική θέα προς ευχαρίστηση των επισκεπτών.

Ο αναβατήρας θα παραδοθεί εγκατεστημένος και σε πλήρη λειτουργία, κατόπιν τελικής πιστοποίησης. Στο αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα (κύρια και βοηθητικά) συστήματα για την λειτουργία του.

Related posts

Τουρκία: Τα μηνύματα Αθήνας και Ουάσιγκτον μετά τις πολεμικές ιαχές Τσαβούσογλου

banks1

Η «μαύρη Κυριακή» για τον ΣΥΡΙΖΑ: Η διάσπαση, το νέο κόμμα και οι «νάρκες» για τον Κασσελάκη

banks1

«Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο» – Το ακριβό σπορ των εξοπλιστικών και η ασφάλεια της χώρας

banks1

Τατάρ: Θα προτείνω στον Χριστοδουλίδη συνεργασία για την αντιμετώπιση σεισμών

banks1

Άσκηση και σωστή διατροφή στο Δήμο Αθηναίων

banks1

Μητσοτάκης από Λαύριο: Το τελικό σπριντ θα το κάνουμε αυτή την εβδομάδα και θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές

banks