15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Πρόσω ολοταχώς για 5νθήμερο ανοδικό σερί η Wall Street

Πρόσω ολοταχώς για 5νθήμερο ανοδικό σερί η Wall Street

Με κέρδη ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης (31/8) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η μέτρηση του πληθωρισμού (PCE) ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να σταματήσει τη νομισματική σύσφιξη. Ωστόσο, οι επενδυτές κρατούν μικρό… καλάθι καθώς η περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού αποτελεί δύσκολο εγχείρημα.

Η αμερικανική αγορά βρίσκεται σε τροχιά επέκτασης του πενθήμερου σερί κερδών, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πτωτικά, κατά τα άλλα, Αύγουστο.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones κερδίζει 0,33% στις 35.005,27 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,23% στις 4.525,05 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,40% στις 14.075,88 μονάδες.

Ο Dow Jones λαμβάνει ώθηση από τη μετοχή της Salesforce, η οποία σημειώνει κέρδη άνω του 5% καθώς η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε τα αποτελέσματα β’ τριμήνου και το guidance για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας και στις δύο περιπτώσεις τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα νέα κέρδη βοηθούν τους βασικούς δείκτες της Wall Street να περιορίσουν τις μηνιαίες απώλειές τους, καθώς και οι τρεις υποχωρούν κατά περισσότερο από 1% μέχρι σήμερα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και 4,2% σε ετήσια βάση, συμφωνώντας με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σημειώνεται ότι ο PCE είναι ένας δείκτης πληθωρισμού που παρακολουθείται προσεκτικά από την Federal Reserve.

Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις υποχώρησαν κατά 4.000 στις 228.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Αυγούστου. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 235.000.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα στοιχεία για τις μισθοδοσίες, που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν 170.000 προσθήκες. Οι traders διατηρούν την ελπίδα ότι η έκθεση θα δείξει πως η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται σημαντικά και τελικά θα δώσει στην κεντρική τράπεζα λόγο να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • PCE

    Related posts

    Rebound στις ευρωαγορές μετά τις «εκπλήξεις» του πληθωρισμού

    banks

    BofA: Θετικά μηνύματα αλλά και διακυμάνσεις στις αγορές το 2023

    banks

    Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πέμπτη διαδοχική πτώση για τον Stoxx 600

    banks

    Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

    banks

    Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Άλμα» λόγω… απαγορεύσεων στη Νότια Κορέα

    banks

    Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

    banks