14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Σε αρνητικό πρόσημο η Wall Street λόγω πληθωρισμού

Σε αρνητικό πρόσημο η Wall Street λόγω πληθωρισμού

Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης (14/3) στη Wall Street μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό χονδρικής στις ΗΠΑ, τα οποία δείχνουν αύξηση τον Φεβρουάριο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,35% στις 38.905,66 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,22% στις 5.154,05 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κατέγραψε πτώση 0,30% στις 16.128,53 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Φεβρουαρίου, ένα μέτρο του πληθωρισμού χονδρικής, αυξήθηκε κατά 0,6% τον περασμένο μήνα. Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3%. Η επιτάχυνση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να φτάνει στο 4,29%. Οι μετοχές, αρχικά, έδειξαν ανθεκτικότητα, όμως αργότερα έχασαν έδαφος.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, οι επενδυτές θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στρατηγική της Fed σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, ενώ εκτιμάται επίσης πως η άνοδος στις αποδόσεις και η πτώση στις μετοχές μπορεί να συνεχιστεί. 

Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν για τέταρτη συνεδρίαση, χάνοντας 3,24%. Από την άλλη πλευρά, η Apple σημείωσε άνοδο 1,09%, ενώ η Microsoft κέρδισε 2,44%. Η νεοσύστατη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Fisker έκανε βουτιά 51,41%, καθώς η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία προσέλαβε συμβούλους αναδιάρθρωσης για να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο πτώχευσης.

Η έκθεση της Πέμπτης για τον PPI, προσφέρει τα τελευταία σημαντικά οικονομικά στοιχεία μέχρι την επικείμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που έχει οριστεί για τις 19-20 Μαρτίου.

Σε υψηλό τετραμήνου Brent και WTI

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, επιτυγχάνοντας υψηλά τεσσάρων μηνών, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει μια πιο «σφιχτή» αγορά το 2024, αναθεωρώντας προς τα πάνω την εκτίμηση για τη ζήτηση.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το αργό πετρέλαιο, τύπου WTI, σημείωσε άνοδο 1,9%, κλείνοντας στα 81,26 δολάρια το βαρέλι. Όσον αφορά το Brent, το συμβόλαιο παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 1,7%, κλείνοντας στα 85,42 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #απώλειες #πληθωρισμός

Related posts

Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή

banks

Η αύξηση των ομολογιακών αποδόσεων προκαλεί νευρικότητα στη Wall Street

banks

«Κοκκίνισαν» οι Ασιατικές Αγορές εν αναμονή της Fed

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση η Αυστραλία ελέω μάκρο

banks

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

banks

Πίεση σε χαμηλά διμήνου για τις ασιατικές μετοχές

banks