18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

«Σπάνε» τύμπανα στο Φούρεσι

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής Φούρεσι του Δήμου Παιανίας από την σχεδόν 24ωρη ηχορύπανση της περιοχής.

«Δεν αντέχεται άλλο η κατάσταση αυτή» λένε δημότες της περιοχής Φούρεσι του Δήμου Παιανίας που με την χρήση ωτοασπίδων προσπαθούν να βρούνε γαλήνη από τους συνεχείς θορύβους που πλήττουν την γειτονιά τους.

«Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην ανοίγουμε τα παράθυρα μας το καλοκαίρι διότι όλο και κάποιος θα περάσει είτε από τους κεντρικούς δρόμους είτε από τα στενά με το όχημα του και θα παράξει εκκωφαντικό θόρυβο. Πολλοί από εμάς έχουμε νεογέννητα μωρά, ηλικιωμένους ανθρώπους που ταράζονται από τους θορύβους αυτούς και μπορεί να έχουν και επιπτώσεις στην υγεία τους» λένε και η αλήθεια είναι πως το Φούρεσι έχει την ατυχία να βρίσκεται στο κέντρο του τετραγώνου που η κάθε του πλευρά εφάπτεται με μεγάλους κεντρικούς δρόμους.

Από την μια πλευρά η Λ. Μαραθώνος, προέκταση της Λ. Μεσογείων από τον Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, από την άλλη πλευρά η Λ. Λαυρίου και η Λ. Σπατών και «κλείνει» το τετράγωνο από την Περιφερειακή οδό του Υμηττού.

Πρόκειται για δρόμους που κάποιοι αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες καθώς δεν υφίσταται κάποιος έλεγχος όπως φαίνεται, ή και αν γίνεται δεν είναι αρκετός, αφού το πρόβλημα δεν λύνεται εδώ και χρόνια.

Ο Δήμος Παιανίας είναι άγνωστο αν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια για να προστατεύσει από τα ντεσιμπέλ του δημότες του και ουσιαστικά  την υγεία τους, παρότι δικαιοδοτικά οι κεντρικοί δρόμοι δεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά είναι σαφές πως η ηρεμία και η υγεία των δημοτών του πρέπει να είναι προτεραιότητα του.

Σε άλλες πόλεις του εξωτερικού θεράπευσαν το πρόβλημα της ηχορύπανσης τοποθετώντας μηχανισμούς ελέγχου των ντεσιμπέλ που παράγουν τα μηχανοκίνητα πάνω σε κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας. Αναφορικά με τους δρόμους εντός του οικισμού, ίσως η λύση που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν με τα ειδικού τύπου σαμαράκια να αποθάρρυνε τους οδηγούς να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για την Αλβανία – Τι κρύβεται κάτω από το χαλί

banks

Περιμένει να βρεθεί βραχιολάκι για να αποφυλακιστεί η Καϊλή – Γιατί ελήφθη τώρα η απόφαση

banks

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Μητσοτάκης – Λειτουργεί ΜΑΦ για ασθενείς με εγκεφαλικά

banks

Ιωάννινα: Σε Κέντρο για το Παιδί μετατρέπεται το παλαιό Άσυλο Ανιάτων

banks

Νέα μαζική αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγουν 21 μέλη της ΝΕ Πειραιά

banks1

Politico: Το Qatar Gate δείχνει ότι η ΕΕ έχει πρόβλημα διαφθοράς – Το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας»

banks