17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
ECONOMY

Στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ για τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ

Η Τράπεζα της Ελλάδος θα φιλοξενήσει αύριο Τετάρτη 25 και μεθαύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Πηγή φωτ. ΤτΕ

Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

Πηγή φωτ. ΤτΕ

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, επικουρούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος και τον διοικητή της ΤτΕ, θα εξηγήσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Το δ.σ. της ΕΚΤ συνεδριάζει δια ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ’ αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

Related posts

Στη μάχη κατά του εργασιακού trafficking η Επιθεώρηση Εργασίας – Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ

banks

Η Μάντσεστερ Γ. «ξήλωσε» τη γιγαντοαφίσα του Ρονάλντο

banks

Αττική Οδός: Με ενιαίο διαγωνισμό οι επεκτάσεις προς Ραφήνα και Λαύριο και η σήραγγα Ηλιουπόλεως

banks

ΑΑΔΕ: Αυθημερόν «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων

banks

ΕΕ: Νέος γύρος επενδύσεων μετοχικού κεφαλαίου για νεοφυείς από το Ταμείο Καινοτομίας

banks

Τραπεζίτες: Τουλάχιστον μία πενταετία για να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

banks