May 11, 2024
Image default
WORLD

Στην Ουκρανία τα πρώτα αμερικανικά Abrams

Με εμφανή ικανοποίηση ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε την παραλαβή αμερικανικών αρμάτων μάχης Abrams. “Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ενίσχυση της άμυνάς μας”.

H υπόσχεση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έναντι του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για σημαντική ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έγινε πράξη. Τα πρώτα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams Μ1 βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία ανακοίνωσε χθες εμφανώς ικανοποιημένος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του οπρόεδρος Ζελένσκι:

“Τα πρώτα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος. Τα ετοιμάζουμε για να ενισχύσουμε τις δράσεις μας κατά των κατακτητών. Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση της άμυνάς μας. Παράλληλα ωστόσο συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να αποκτήσουμε περισσότερα οπλικά συστήματα. Αυτά περιλαμβάνουν μαχητικά F16. Προς το παρόν εκπαιδεύουμε πιλότους και δημιουργούμε υποδομές. Περιλαμβάνουν επίσης όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να είμαστε σε θέση να απελευθερώσουμε εδάφη μας. Το ίδιο ισχύει και για την αεράμυνα. Για να καλύψουμε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας μας, χρειαζόμαστε περισσότερα συστήματα αεράμυνας από όσα διαθέτουμε σήμερα”.

Θέλουμε ένα κόσμο βασισμένο σε αξίες

Για να αντιμετωπίσει η Ουκρανία πυραυλικές επιθέσεις όπως εκείνες της περασμένης νύχτας κατά του σημαντικού λιμανιού για τις εξαγωγές σιτηρών Ισμαήλ, ο πρόεδρος Ζελένσκι εναποθέτει τις ελπίδες του και στους γερμανικούς πυραύλους Taurus. Μέχρι στιγμής όμως το Βερολίνο δεν δείχνει διατεθειμένο να δώσει πράσινο φως για την εξαγωγή τους. Ανοιχτό παραμένει αν με τα περίπου 30 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams M1, τα οποία παραδίδονται σταδιακά, η Ουκρανία θα καταφέρει σημαντικό χτύπημα κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Κατά την άποψή του προέδρου Ζελένσκι πάντως ένα είναι σαφές: “Για εμάς το ιδανικό θα ήταν να παράγουμε μόνοι μας συστήματα αεράμυνας και άλλα προηγμένα όπλα. Αυτός είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να εγγυηθούμε την ασφάλεια της Ουκρανίας. Για αυτό βήμα-βήμα κατασκευάζουμε όλες τις απαραίτητες μονάδες παραγωγής. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον οικοδόμησης μιας νέας άμυνας όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τους εταίρους μας. Είναι σε όλους σαφές πως είναι απαραίτητος ένας κόσμος βασισμένος σε αξίες και κανόνες, ο οποίος δεν ανέχεται την επιθετικότητα και τον τρόμο που σπέρνει η Ρωσία προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της κανόνες”.

Related posts

Πώληση τουρκικών drones στη Σαουδική Αραβία, μία από τις συμφωνίες που σύναψε ο Ερντογάν με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

banks

Γάζα: Τουλάχιστον 32.782 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα

banks

Η Ουκρανία ενισχύει τα σύνορα με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία με αντιαρματικές νάρκες

banks

Τζιμ Χάνος: Τέλος εποχής για τον “γκουρού του σορταρίσματος”

banks

Η Paramount πουλάει τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster στην επενδυτική εταιρεία KKR

banks

Η κεντρική τράπεζα της Δανίας αύξησε τα επιτόκια στο 3,6%

banks