18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
ECONOMY

Στην τελική ευθεία η έναρξη ερευνών γεωθερμίας σε 4 περιοχές της Β. Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η υποβολή φακέλων, με προσφορές υποψηφίων, για τον διεθνή διαγωνισμό εκμίσθωσης του δικαιώματος έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις μη χαρακτηρισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, οι έρευνες αφορούν τη νότια λεκάνη Στρυμόνα, το δυτικό Δέλτα Νέστου, τον Ακροπόταμο Καβάλας και την νότια λεκάνη – Δέλτα του Έβρου.

Συνολικά, κατατέθηκαν πέντε φάκελοι με προσφορές από τους υποψηφίους, χωριστά για κάθε περιοχή. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών αποσφράγισε, παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων, τους φακέλους με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και θα συνεχίσει με την αξιολόγηση των τεχνικών – οικονομικών προσφορών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενθαρρύνει τη γεωθερμική έρευνα, με στόχο την ηλεκτροπαραγωγή που ξεκινά και πάλι -μετά από μία δεκαετία- υπό νέο, πλήρως επικαιροποιημένο, θεσμικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στηρίζει τις προσπάθειες αξιοποίησης γεωθερμικών πεδίων τοπικού ενδιαφέροντος (θερμοκρασίες από 30°C έως 90°C) για την ανάπτυξη δικτύων αστικής τηλεθέρμανσης και οργανωμένης διάθεσης θερμικής ενέργειας σε μονάδες του πρωτογενούς τομέα (λ.χ. σε θερμοκήπια, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λπ.), αλλά και για εφαρμογές σε ήπιες βιοτεχνικές – βιομηχανικές δράσεις.

Related posts

TRASTOR ΑΕΕΑΠ: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση των Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

banks

Πάγιες δαπάνες: «Μάχη» με το χρόνο στα λογιστικά γραφεία

banks

Χρ. Σταϊκουρας: Ρεαλιστικός, φιλο-επενδυτικός και κοινωνικά δίκαιος ο προϋπολογισμός

banks

ΥΠΟΙΚ: Αυτό είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

banks

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Στο 2,8% ο ρυθμός ανάπτυξης το 2024

banks

ΕΛΣΤΑΤ: «Ξεφούσκωσε» το εμπορικό έλλειμμα το 2023 – Απώλειες για τις ελληνικές εξαγωγές

banks