17.5 C
Athens
May 6, 2024
Image default
WORLD

Στην Τουρκία ο αρχηγός του στρατού του Σουδάν – Αποζητά εναγωνίως υποστήριξη από τον Ερντογάν

Ο αρχηγός του στρατού του Σουδάν ταξίδεψε στην Τουρκία την Τετάρτη για την πέμπτη ξένη επίσκεψή του από τα τέλη Αυγούστου, καθώς παλεύει για νομιμότητα σε έναν καταστροφικό αγώνα εξουσίας με τον πρώην αναπληρωτή του.

Ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν, ο οποίος είναι de facto αρχηγός του κράτους από τότε που ηγήθηκε του πραξικοπήματος του 2021, θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για “διμερείς σχέσεις και τρόπους ενίσχυσης τους”, ανέφερε το γραφείο του Σουδανού ηγέτη.

Μέχρι τα τέλη του περασμένου μήνα, ο Μπουρχάν βρισκόταν υπό πολιορκία στο αρχηγείο του στρατού στο Χαρτούμ από τότε που ξέσπασαν μάχες στις 15 Απριλίου μεταξύ των πιστών του και των μαχητών των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Στρατιωτικής Υποστήριξης (RSF) με επικεφαλής τον πρώην αναπληρωτή του Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο.

Από τη νέα του βάση στην παραθαλάσσια πόλη Πορτ Σουδάν στην Ερυθρά Θάλασσα, επισκέφτηκε έκτοτε την Αίγυπτο, το Νότιο Σουδάν, το Κατάρ και την Ερυθραία σε μια διπλωματική εκστρατεία για να γεμίσει τα διαπιστευτήριά του σε περίπτωση διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Οι μάχες, οι οποίες έχουν ήδη σκοτώσει σχεδόν 7.500 ανθρώπους, σύμφωνα με μια συντηρητική εκτίμηση του Έργου Δεδομένων Ενόπλων Συγκρούσεων και Γεγονότων, δεν έδειξαν σημάδια διακοπής την Τετάρτη, ιδιαίτερα στα βασικά πεδία μάχης του Χαρτούμ και της περιοχής του Νταρφούρ.

“Αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν δύο αγορές στην (πρωτεύουσα της πολιτείας του Νότιου Νταρφούρ) Νιάλα προκάλεσαν απώλειες αμάχων”, είπε ένας μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο μέσω τηλεφώνου.

Ο τακτικός στρατός του Μπουρχάν είναι η μόνη πλευρά που διαθέτει αεροπορία.

Related posts

Ρωσία: Δοκιμαστική εκτόξευση ενός “προηγμένου” διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

banks

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει “πολλαπλά” αντίποινα μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στην Ιορδανία

banks

Παραδόθηκε στις ΗΠΑ ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ όπου κατηγορείται για insider trading

banks

Disney: Κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων, αναβάθμιση του guidance

banks

WSJ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει έναν τεράστιο στόλο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπίσει την Κίνα

banks

Oracle: Αύξηση κερδών και εσόδων στο τρίμηνο

banks