17.9 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

Απώλειες σημειώνει στη συνεδρίαση της Τρίτης (30/4) η Wall Street, αφού τα στοιχεία για την απασχόληση δημιούργησαν νέες ανησυχίες για τον πληθωρισμό εν όψει της απόφασης της Fed για την πορεία των επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,49% στις 38.198,74 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,23% στις 5.103,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει απώλειες 0,19% στις 5.103,79 μονάδες.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ένας δείκτης που αφορά τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, σημείωσε άλμα 1,2% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, πάνω από την εκτίμηση για άνοδο 1%. Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έκαναν άλμα.

Η McDonald’s ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα, λόγω του μποϊκοτάζ που έπληξε τις πωλήσεις στη Μέση Ανατολή και οι μετοχές της σημειώνουν πτώση %. Η Coca-Cola σημειώνει, επίσης, απώλειες, παρά το γεγονός πως ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και έχει θετικές προοπτικές.

Η Wall Street είναι σε τροχιά για να κλείσει τον πρώτο της μήνα με απώλειες από τον Οκτώβριο, καθώς οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων υποχώρησαν σημαντικά από την αρχή του έτους. Ο Dow Jones βρίσκεται σε πορεία για απώλειες άνω του 3% τον Απρίλιο. S&P 500 και Nasdaq Composite οδεύουν προς πτώση άνω του 2%, έκαστος.

Οι αγορές πλέον έχουν μειώσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει επίμονος και η οικονομία ανθεκτική, επομένως η Fed ίσως χρειαστεί να διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αυτήν την εβδομάδα, αναμένονται αρκετές σημαντικές ειδήσεις, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed να συνεδριάζουν την Τρίτη και την Τετάρτη. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, ωστόσο οι επενδυτές ανησυχούν περισσότερο για τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων συνεχίζονται, με την Amazon και την Apple να ανακοινώνουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους την Τρίτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα. Η έκθεση του Απριλίου για την απασχόληση αναμένεται  στο τέλος αυτής της εβδομάδας, ενώ την Τετάρτη θα προηγηθούν δημοσιεύσεις σχετικά με τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και την αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

#nyse #Wall_Street #απώλειες #Πτώση

Related posts

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-«Άλμα» λόγω… απαγορεύσεων στη Νότια Κορέα

banks

Credit Suisse: Βουτιά 61,95% καταγράφει στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

banks

Ανοδικά οι εκτός Κίνας ασιατικές αγορές

banks

Ευρωαγορές: Μπήκε τέλος στο μεγαλύτερο σερί απωλειών από το 2018

banks

Ήπια ανοδικά στο άνοιγμα οι ευρωαγορές- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Πρώτη φορά πάνω από τις 500 μονάδες ο Stoxx 600

banks