18.2 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

Συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Οι δυο Οργανισμοί θα επιδιώξουν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν ένα διατηρητέο ακίνητο.

Ξεκινάει συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την ανάδειξη διατηρητέου ακινήτου στα Ιωάννινα.

Βάση για το πρωτόκολλο συνεργασίας αποτελεί το Κληροδότημα της Ισμήνης Τζαβέλλα, ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Ιωαννιτών.

Σημειώνεται ότι το Αρχοντικό της Ισμήνης Τζαβέλλα επί της οδού Παύλου Μελά ανήκει κατά 7/8 στο Δήμο και κατά 1/8 στο Πολυτεχνείο.

«Επίσης στο Πολυτεχνείο ανήκει ένα μικρό ποσοστό στο διατηρητέο ακίνητο επί της οδού Ανεξαρτησίας 93 -95. Στο Δήμο ανήκουν τα 5/8 της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας ενώ ένα ποσοστό ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη με τον οποίο υπάρχει εκκρεμοδικία» υποστηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το Αρχοντικό της Ισμήνης Τζαβέλλα αποτελεί ένα από τα εμβληματικά κτίρια της πόλης και θα επιδιώξει την περαιτέρω προβολή του με επισκέψεις και εκπαιδεύσεις μεταπτυχιακών φοιτητών.

Για τη Δημοτική Αρχή η ενίσχυση της συνεργασίας με το ΕΜΠ είναι κομβικής σημασίας καθώς ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μπορεί να συμβάλλει με τις ιδέες και τις προτάσεις του στην ανάδειξη κι άλλων ιστορικών κτιρίων της περιοχής μας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Related posts

Εξελίξεις προσεχώς για όσα συζήτησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι πίσω από τις κλειστές πόρτες – Οι 3 άξονες της καταρχήν συμφωνίας

banks1

Καταψηφίζει τον γάμο ομόφυλων ο Καράογλου – «Θα έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ»

banks

Δένδιας: Θα επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα με την Αλβανία

banks

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών

banks1

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπροστά σε ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας, πατριωτικό καθήκον να το αξιοποιήσουμε

banks

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο νέο Κέντρο Φροντίδας στο Ελληνικό

banks1