14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
MARKETS

Συνεχίζεται το σερί των ρεκόρ στη Wall Street

Συνεχίζεται το σερί των ρεκόρ στη Wall Street

Ήπια άνοδο καταγράφουν την Τετάρτη (8/11) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τις μετοχές ανάπτυξης να δίνουν ώθηση στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τα σχόλια των αξιωματούχων της Federal Reserve σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει ξανά τα επιτόκια ή αν έφτασε στο peak της.

Σήμερα ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11% στις 34.191,76 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,10% στις 4.382,55 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει οριακά 0,01% στις 13.641,54 μονάδες. Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq προέρχονται από το μεγαλύτερο ανοδικό σερί τους εδώ και δύο χρόνια και σε περίπτωση νέων κερδών, τότε η Wall Street θα διευρύνει περαιτέρω την ξέφρενη πορεία προς τα ρεκόρ.

Ο S&P 500 ολοκλήρωσε χθες την έβδομη διαδοχική θετική του συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq «ανέβηκε» για όγδοη ημέρα. Πρόκειται για τα ισχυρότερα σερί νικών όσον αφορά τους δύο δείκτες από το Νοέμβριο του 2021. Ο Dow Jones καταγράφει επίσης νικηφόρο σερί επτά ημερών.

Αυτά τα κέρδη έρχονται αφού περίπου το 88% των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη αυτής της σεζόν, ενώ η επιβράδυνση της ζήτησης σημαίνει ότι μόνο το 62% έχει επίσης ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα έσοδα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται γύρω στο 4,6%, πολύ χαμηλότερα από το υψηλό 16 ετών του 5,02% που είχαν αναρριχηθεί τον Οκτώβριο.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σήμερα και αύριο στο συνέδριο που διοργανώνει Fed, όπου θα μιλήσουν αρκετοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και κυρίως ο επικεφαλής της Τζερόμ Πάουελ, που θα δώσει ένα πρώτο στίγμα των προθέσεών της κεντρικής τράπεζας σήμερα στην εναρκτήρια ομιλία του και περισσότερο την Πέμπτη όταν θα κάνει μια πιο ολοκληρωμένη τοποθέτηση.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,5% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση την εβδομάδα που έληξε στις 3 Νοεμβρίου, όπως έδειξε η Εβδομαδιαία Έρευνα της Ένωσης Τραπεζιτών Υποθηκών (MBA). Σύμφωνα με την έκθεση, το μέσο επιτόκιο στεγαστικών δανείων 30 ετών μειώθηκε στο 7,61%, τη μεγαλύτερη πτώση μιας εβδομάδας από τον Ιούλιο του 2022. Ο Δείκτης Αναχρηματοδότησης αυξήθηκε στο 2% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Αγορών αυξήθηκε 3% την σε εβδομαδιαία βάση.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • FEDERAL RESERVE
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
  • Nasdaq
  • ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

    Related posts

    Τέταρτη σερί πτώση για τον Dow Jones στη Wall Street

    banks

    Κεντρικές τράπεζες και εταιρικά κέρδη «κοκκινίζουν» τις ευρωαγορές στο άνοιγμα

    banks

    Wall Street: Ελπίδες για κέρδη στο φινάλε μιας «κόκκινης» εβδομάδας

    banks

    Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022 οι ευρωαγορές

    banks

    Wall Street: Ήπια άνοδος εν αναμονή ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό

    banks

    Στον «αστερισμό» της Nvidia κινείται η Wall Street

    banks