19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
MARKETS

Στον «αστερισμό» της Nvidia κινείται η Wall Street

Στον «αστερισμό» της Nvidia κινείται η Wall Street

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν σήμερα (22/2) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς τα αποτελέσματα και οι προβλέψεις για την Nvidia ενισχύουν το ράλι της τεχνητής νοημοσύνης, που ώθησε το αμερικανικό χρηματιστήριο σε ιστορικά υψηλά φέτος.

Ο S&P 500 διαπραγματεύεται 1,3% υψηλότερα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq Composite σημειώνει «άλμα» 2%. Ο Dow Jones κερδίζει περίπου 225 μονάδες ή 0,6%.

Η Nvidia «εκτινάσσεται» πάνω από 12% σε νέο υψηλό όλων των εποχών, καθώς η εταιρεία κατασκευής τσιπ ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 265% σε σχέση με ένα χρόνο πριν – λόγω της «άνθησης» της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia, η οποία έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, προέβλεψε επίσης μια νέα θεαματική αύξηση των εσόδων της για το τρέχον τρίμηνο.

Μεγάλα κέρδη καταγράφουν κι άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Meta και η Amazon που ενισχύονται περισσότερο από 2% η καθεμία. Η Microsoft και το Netflix κερδίζουν περισσότερο από 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν στις 201.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου από 213.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 218.000 αιτήσεις.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Προσπάθεια ανάκαμψης στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Η Fed έβαλε «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

banks

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street

banks

Wall Street: Ήπια άνοδος, πλησιάζοντας το τέλος του μήνα

banks

«Άλμα» στη Wall Street-Πέμπτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για τον Nasdaq

banks

Έχασαν την… ώθηση της Nvidia οι ευρωαγορές-Ανακόπηκε το θετικό σερί

banks