22.5 C
Athens
May 1, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Ινκόγκνιτο στις Σπέτσες Δούρου και Κασιμάτη – Το σημερινό πρόγραμμα του διημέρου στις Σπέτσες

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συνάντηση εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο εξοχικό σπίτι του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες.

Το σημερινό (20/1) πρόγραμμα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πεντάωρα, πρωί και απόγευμα, με ενδιάμεσο δίωρο διάλειμμα το μεσημέρι για ένα ελαφρύ γεύμα.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραθέσει δείπνο στους προσκεκλημένους του, σε εστιατόριο του γραφικού νησιού.

Οι εργασίες του διημέρου ξεκίνησαν την Παρασκευή με την εισήγηση Κασσελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο… «greek dream», τη διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο»

Στις σημερινές εργασίες συμμετέχουν επίσης η Αθηνά Λινού, η Ρένα Δούρου, όπως και η Έλενα Ακρίτα, η οποία αιτιολόγησε τη μεταστροφή από την αρχική της απόφαση, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, λέγοντας ότι άλλαγε γνώμη μετά την συνάντησή της με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το Σάββατο, πολύ νωρίς το πρωί, έφθασε στο νησί των Σπετσών η βουλευτης Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, η οποία κατάφερε να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς ήρθε σε διαφορετικό λιμάνι από αυτό που αράζουν τα θαλάσσια ταξί και τα πλοία της γραμμής.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, έφτασε στην οικία Κασσελάκη και η βουλευτής Δυτικού Τομέα, Ρένα Δούρου, η οποία, λένε οι πληροφορίες, κατέπλευσε στο παλαιό λιμάνι των Σπετσών και μετά επιβιβάστηκε σε ταξί, για να φτάσει μέσα από τον οικισμό στο αρχοντικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ατζέντα του Σαββάτου

Η συζήτηση το Σάββατο επικεντρώνεται στην παρουσίαση του αρμόδιου τομεάρχη για την οικονομία, Νίκου Παππά, καθώς και του Χρήστου Γιαννούλη, υπεύθυνου για θέματα ανάπτυξης.

Η Νίνα Κασιμάτη θα αναλύσει το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος, στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, θα μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια, που δεν θα κινείται στη λογική των παρακολουθήσεων.

Η Ρένα Δούρου θα αναφερθεί στις ερωτήσεις που έχει κάνει ήδη προς την κυβέρνηση και περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν στα ελληνοτουρκικά και στην κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς δεν έχει απαντηθεί καμία.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου θα επικεντρωθεί στην «αποτυχημένη» κυβερνητική πολιτική σε θέματα πρόνοιας, στεγαστικής κρίσης και αύξησης της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Τέλος, ο Βασίλης Κόκκαλης αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα πρόταση νόμου για τους συνεταιρισμούς, ενώ ο Συμεών Κεδίκογλου θα αναλύσει καινούργια μοντέλα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική προστασία.

Related posts

Οπαδική βία: Έρχονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση

banks1

Σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

banks1

Βαρβιτσιώτης : Προσβλέπουμε στο να υποδεχθούμε τους Βρετανούς για τις διακοπές τους

banks

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με παιδιά από το Χατζηκυριάκειο στόλισε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

banks

Σαμαράς: Πρωτοφανής πρόκληση για τον πολιτισμένο κόσμο η παρουσία Ερντογάν στην Κύπρο

banks

Πόρισμα για τον θάνατο της τσίπας και της ευθύνης βγάζει ο λαός, ΝΑΤΟς ο πρωθυπουργός ψάχνει Συμμαχίες και διέξοδο

banks1