21.4 C
Athens
May 6, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει η κοροϊδία – Με 300 ευρώ εφάπαξ και ανακύκλωση μέτρων δεν λύνεται το δημογραφικό

Τις ανακοινώσεις Χατζηδάκη – Ζαχαράκη, για τις αυξήσεις στο επίδομα γέννησης, αποδομούν με κοινή δήλωση ο τομεάρχης Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, και η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι τιμές στα βρεφικά ήδη διπλασιάζονται, το κόστος ζωής ειδικά για τα νοικοκυριά με παιδιά συνεχίζει να αυξάνεται «και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δίνει επιπλέον 300 ευρώ εφάπαξ (κατά μέσο όρο) ανά ζευγάρι για κάθε παιδί που γεννήθηκε το 2023 και το 2024».

«Να σταματήσει η κοροϊδία»

«Οι δήθεν νέες πρόνοιες για τις οικογένειες εξαντλούνται στην ανακύκλωση μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ισχύουν, αλλά, όπως έχει διαπιστωθεί, δεν λύνουν το πρόβλημα της δυσβάσταχτης καθημερινότητας, πόσο μάλλον αυτό του δημογραφικού», υπογραμμίζουν.

Και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει την «κοροϊδία. Έστω για το ζήτημα του δημογραφικού, το οποίο αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και της χώρας».

«Σταγόνα στον ωκεανό» της ακρίβειας

Οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης, που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, δεν καλύπτουν ούτε για δύο μήνες το βρεφικό γάλα, λόγω της ακρίβειας που «καλπάζει» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Νοέμβριο, το βρεφικό γάλα, μια δαπάνη απολύτως ανελαστική για γονείς με μωρά, πωλούνταν στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανάλογα με την εταιρεία.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της συγκριτικής μελέτης που διενήργησε το τμήμα Χαρτογράφησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, το γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας, δηλαδή 0-6 μηνών και 6-12 μηνών, το οποίο μάλιστα αποτελεί τη μοναδική τροφή (και πηγή λήψης νερού) για το βρέφος έως τους 4 πρώτους μήνες της ζωής του και βασική τροφή του από 5 έως 8 μηνών, πωλείται στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα απ’ ό,τι στην Σουηδία!

Related posts

Γεραπετρίτης: Τα τρία σημεία που χαρακτηρίζουν το νέο επίπεδο της ρωσικής επιθετικότητας

banks

ΥΠΕΞ για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη – Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

banks

Μηταράκης – Βορίδης: Σύσκεψη με αντικείμενο την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική

banks1

Σακελλαροπούλου – Εμβολιάστηκε με την τρίτη δόση – Με το εμβόλιο θα απαλλαγούμε από την πανδημία

banks

«Μία χειραψία είναι αυτή, δώστην κι ας πέσει κάτω», λέει ο Πλεύρης στην Αγαπηδάκη

banks

Για το τι χρειάζεται ξεχωριστά ο κάθε Δήμος που επλήγη, ενημερώνει η ΚΕΔΕ

banks1