18.6 C
Athens
May 3, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή Κυριακή για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το μεσημέρι αναμένεται να τηλε-συνεδριάσουν τα μέλη της ομάδας των «6+6» της Αχτσιόγλου, με αντικείμενο την παραμονή τους ή όχι στο κόμμα.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που έφερε την τρίτη διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιας ενεργοποίησης του Αλέξη Τσίπρα στην κατεύθυνση κατευνασμού των πνευμάτων αλλά και των πρώτων δημοσκοπήσεων που φέρνουν πια το ΠΑΣΟΚ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από έντεκα χρόνια.

Όλα τα δεδομένα ζυγίζονται από το μπλοκ Αχτσιόγλου, και όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Το κατά πόσο δηλαδή τα στελέχη και τα μέλη αυτά θα κάνουν -έστω προσωρινά- στην άκρη τις -πολλές- διαφωνίες τους και θα παραμείνουν στο κόμμα, με μια στάση ανοχής, ή θα αποχωρήσουν οριστικώς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή εκφράζονται ποικίλες απόψεις με ορισμένα στελέχη να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος παραμονής στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και άλλους να προτείνουν στάση αναμονής τουλάχιστον μέχρι το Συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Βαρύ κλίμα

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωρίζοντας πως η αποχώρηση του εν λόγω ρεύματος θα έχει πολύπλευρες επιδράσεις στο κόμμα (μεταξύ αυτών και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα με λιγότερα μέλη), εξακολουθεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Εφη Αχτσιόγλου και τους συν αυτής, έχοντας ωστόσο προειδοποιήσει τα στελέχη της για… αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα.

Όπως είπε (ΑΝΤ1), «δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, γνωρίζει πως τυχόν η αποχώρηση του εν λόγω ρεύματος θα έχει πολύπλευρες επιδράσεις στο κόμμα και την κοινοβουλευτική του δύναμη

Το αρνητικό κλίμα όξυνε, πάντως, χθες ο Συντονιστής των Τομεαρχών, Παύλος Πολάκης, ο οποίος εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στη βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου επειδή του καταλόγισε ότι δεν είναι κατάλληλος για την επιτελική θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο κ. Κασσελάκης.

Παύλος Πολάκης και Σία Αναγνωστοπούλου

«Πράγματι “δεν κάνω για επιτελικές θέσεις”. Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου τη θεραπεία που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν. Αιδώς Αργείοι!» είπε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στη Σία Αναγνωστοπούλου και αποκάλυψε το φάρμακο που τους δόθηκε.

Η αναφορά του κ. Πολάκη προκάλεσε αντιδράσεις με την κριτική να εστιάζεται και σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η πρώην Αναπληρώτρια υπουργός και βουλευτής σήκωσε το γάντι αλλά διατήρησε χαμηλούς τόνους.

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση», έγραψε η κ. Αναγνωστοπούλου προσθέτοντας: «Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».

Προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε τους δύο βουλευτές στο τηλέφωνο. Αμέσως μετά ο Παύλος Πολάκης κάλεσε στο τηλέφωνο την Σία Αναγνωστοπούλου χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γίνει μέχρι αυτήν την ώρα γνωστό.

Εξελίξεις

Σε κάθε περίπτωση η πανελλαδική σύσκεψη του μπλοκ γύρω από την Αχτσιόγλου θα σηματοδοτήσει εξελίξεις.

Ερώτημα παραμένει και η στάση Τεμπονέρα. Ο νέος εργατολόγος δεν εγγράφεται στο ρεύμα γύρω από την Αχτσιόγλου, διατηρεί όμως διαύλους και εμφανίζεται δυσαρεστημένος  από την στρατηγική Κασσελάκη όπως ξεδιπλώθηκε στην ΚΕ και παρότι η επιθετική εισήγηση του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφηνίστηκε πως στόχευε στα στελέχη της Ομπρέλας.

Related posts

87η ΔΕΘ: Σε δύο πτυχές η ομιλία Μητσοτάκη – Απολογισμός και ανασυγκρότηση, μεταρρυθμίσεις παντού

banks1

Στέφανος Κασσελάκης: Σκυλοβαρεθήκαμε με τον Τάιλερ την υπερέκθεση

banks

Η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον… Ντάλτον – Τι είπε με τον καβαλάρη κτηνοτρόφο στο Δαμάσι

banks

Μύκονος: Ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του εθεάθησαν σε γνωστό εστιατόριο – Ο προσωπικός λόγος που βρέθηκαν στο νησί

banks1

Δημοπρατείται το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Άνδρου

banks1

Κέντρο Καινοτομίας δημιουργείται στην Κέρκυρα

banks