19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Τα «όπλα» του οικονομικού επιτελείου κατά της φοροδιαφυγής – O Όμηρος Τσάπαλος στο Naftemporiki TV

Για την «πληγή» της φοροδιαφυγής, αλλά και για τα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την ελληνική οικονομία, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Όμηρος Τσάπαλος, στο κανάλι της «Ναυτεμπορικής» και στην εκπομπή «Politics» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο.

«Παρατηρούμε από τους Ευρωπαίους μια παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει νοικοκυρευτεί οικονομικά. Ότι έχει επανέλθει σε μια τροχιά ισχυρής ανάπτυξης και αποτελεί παράδειγμα για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης  για το πώς πρέπει να γίνουν τα πράγματα προκειμένου να αφήσουν πίσω προβλήματα ετών» ανέφερε ο κ. Τσάπαλος κληθείς να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Όπως είπε, η χώρα μας έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο μετά από μία πολυετή κρίση. «Επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα σε μια σειρά από οικονομικά μεγέθη τα έχει πάει πάρα πολύ καλά» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της φοροδιαφυγής ο εκπρόσωπος του οικονομικού επιτελείου είπε: «Κανένας δεν μπορεί να πει με ακρίβεια το ποσοστό της φοροδιαφυγής σε κάθε χώρα. Eμείς έχουμε εκτιμούμε ότι είναι γύρω στα 8 με 10 δισ. τον χρόνο, είναι ουσιαστικά δαπάνες σε Υγεία και Παιδεία μαζί. Σκεφτείτε να μπορούσε να εξοικονομήσουμε αυτά τα χρήματα και να τα δίναμε σε αυτούς τους δύο τομείς».

«Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, έχει να κάνει με μια κουλτούρα συναλλαγής αλλά και σχέσης μεταξύ πολίτη και κράτους. Δεν υπάρχει το απαραίτητο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο αυτών πόλων. Εμείς κάνουμε μία μεγάλη εκστρατεία, ώστε το θέμα της φοροδιαφυγής να το περιορίσουμε τους επόμενους μήνες» υπογράμμισε για να προσθέσει: «Είναι μία απόλυτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση του και αυτό θα το κάνουμε με μία σειρά από όπλα. Δεν είναι μία η λύση είναι πολλές».

Related posts

Με χρέος κάτω από 1 ευρώ το 10% των οφειλετών στην Εφορία

banks

Υπ. Οικονομικών: 12 fake news για το φορολογικό νομοσχέδιο

banks

ΕΤΑΔ: Διαγωνισμός για το τουριστικό περίπτερο Λούρου Ιωαννίνων

banks

Στη Βουλή για εξέταση από τις αρμόδιες Επιτροπές το «Ελλάδα 2.0»

banks

Ποιος ωφελείται από την καταστροφή των αγωγών Nord Stream στη Βαλτική

banks

Πριν το food pass … έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές τροφίμων

banks