19.3 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

Τζούφη: «Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη είναι μακριά από την Αριστερά»

Για τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του νέου κόμματος των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις και τους στόχους του, μίλησε η ανεξάρτητη βουλευτής, Μερόπη Τζούφη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Για το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν υπήρχαν εξελίξεις για το ζήτημα των επόμενων κινήσεων των αποχωρησάντων, η κ. Τζούφη είπε: «Το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν πράγματα υπό εξέλιξη και προτιμήσαμε να μη βγαίνουμε δημόσια και να λέμε πράγματα και να δημιουργούμε προβλήματα σε έναν χώρο που προσωπικά έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια, από την ίδρυσή του».

Είναι πολύ σημαντικό να εκφράσουμε την πληθυντική Αριστερά, οικολογική, φεμινιστική, εναλλακτική Αριστερά

«Ο κ. Χαρίτσης θα είναι ο πρόεδρος της ΚΟ, αυτό είναι οριστικό, και έγινε σύγκληση της ενιαίας ΚΟ. Τη Δευτέρα θα κάνουμε μια ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε τη διακήρυξη, τους στόχους αυτής της ομάδας και θα ανακοινώσουμε και το όνομα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε γραφεία, είναι όλα υπό εξέλιξη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Τσακαλώτος, και Γραμματέας η κ. Πέτη Πέρκα. Αυτές οι αποφάσεις ήταν απολύτως ομόφωνες. Θα καλύψουμε όποιον τομέα χρειαστεί», συμπλήρωσε.

Τα πρώτα δείγματα γραφής

Για το πρώτο «στοίχημα» της νέας ΚΟ, η κ. Τζούφη υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να εκφράσουμε την πληθυντική Αριστερά, οικολογική, φεμινιστική, εναλλακτική Αριστερά».

Το πρώτο στοίχημα θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, εκεί θα πρέπει να εμφανιστούμε ως μία συγκροτημένη ΚΟ

«Πράγματι υπάρχει ένα μαζικό κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «στελεχών της νεολαίας, ανθρώπων με εμπειρία και διανοούμενων, έχουμε μεγάλες αποχωρήσεις από τους πανεπιστημιακούς. Πρέπει να δώσουμε δείγματα γραφής. Το πρώτο στοίχημα που έχουμε είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, εκεί θα πρέπει να εμφανιστούμε ως μία συγκροτημένη ΚΟ. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί αυτά που προτείνει πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το κοινωνικό κράτος».

«Η κ. Αχτσιόγλου θα καλύψει τον τομέα των Εργασιακών, αλλά και άλλους, γιατί έχουμε όλοι υπηρετήσει διάφορους ρόλους. Θα λειτουργούμε συλλογικά. Δεν θέλουμε άλλους τίτλους, δεν είναι αυτός ο στόχος. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι δύο λέξεις – η μία μάλλον η Αριστερά –  την Δευτέρα θα ανακοινωθούν όλα», σημείωσε.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη

Τα λεγόμενα του Στέφανου Κασσελάκη ότι η νέα ΚΟ αποτελεί «μόρφωμα» σχολίασε, μεταξύ άλλων, η κ. Τζούφη.

«Η διαδικασία της αποχώρησής μας ήταν μία δύσκολη αλλά επίπονη απόφαση. Ο λόγος που έγινε ήταν ότι ακριβώς από την άλλη μεριά, η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετήσαμε τόσα χρόνια, και το πολιτικό του σχέδιο αυτή την στιγμή δεν υπηρετείται. Υπάρχει μία μετάλλαξη στον ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Κασσελάκη και την ηγετική ομάδα του που είναι πολύ μακριά από τις θέσεις της όποιας Αριστεράς», σημείωσε η κ. Τζούφη.

Υπάρχει πρόβλημα της λειτουργίας της εσωτερικής δημοκρατίας – Οι λεκτικές επιθέσεις είχαν στόχο την απαξίωσή μας

«Ζητήματα σαν αυτά που τοποθετήθηκε στο ΣΕΒ, τα περί παλιάς νοικοκυροσύνης, τα ζητήματα ανώτατης παιδείας και των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά κυρίως  τα ζητήματα της εσωτερικής δημοκρατίας, ότι ο ηγέτης πρέπει να έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τον λαό και δεν χρειαζόμαστε τα ενδιάμεσα όργανα και διαδικασίες, αντί να συζητήσουμε με οργανωμένο τρόπο τα αίτια της ήττας ουσιαστικά κάθε ένας που είχε διαφορετική άποψη, ονομάστηκε υπονομευτής και εσωτερικός εχθρός» τόνισε.

«Προσπαθήσαμε να ασκήσουμε μία λογική κριτική», εξήγησε στη συνέχεια η κ. Τζούφη. «Συμμετείχαμε σε όλη την κοινοβουλευτική διαδικασία. Ο λόγος που δεν ανέλαβα τον τομέα της Παιδείας ήταν η σοβαρή διαφωνία με τον τρόπου εκφράζεται ένα κομμάτι της ηγετικής ομάδας, ενώ οι προγραμματικές θέσεις μας ήταν για την ανώτατη δημόσια παιδεία, και ο νέος πρόεδρος απέφυγε να τοποθετηθεί περί αυτού. Δεν μπορούσαμε να υπηρετήσουμε σε αυτό το επίπεδο ωστόσο παραμείναμε μέσα και συμμετείχαμε στις διαδικασίες», τόνισε χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη βουλευτής.

«Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες και πρόβλημα της λειτουργίας της εσωτερικής δημοκρατίας. Οι λεκτικές επιθέσεις είχαν στόχο την προσωπική απαξίωση του καθένα μας. Δεν μπορείς να μιλήσεις σε αυτές τις συνθήκες. Ο κ. Τεμπονέρας και άλλοι που έχουν παραμείνει με στόχευση το συνέδριο. Συνομιλούμε με αυτά τα στελέχη, ωστόσο εκτιμούμε ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει», συμπλήρωσε η κ. Τζούφη.

Αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αν θα παραμείνουν στο νέο κόμμα, η κ. Τζούφη δήλωσε κλείνοντας: «Το θέμα του εκσυγχρονισμού χωρά πολλά ερωτήματα. Αυτή τη στιγμή σε συνθήκες δεινής κρίσης χρειαζόμαστε κοινωνικό κράτος. Αυτό περιλαμβάνει μία αξιόπιστη δημόσια ανώτατη παιδεία και υγεία. Τα πανεπιστήμια στερούνται πόρους και προσωπικό, κλείνουν τμήματα, άρα καταστρέφουμε μία προσπάθεια και επένδυση της ελληνικής οικογένειας»

Related posts

Ελλάδα – Τουρκία: Παναγιωτόπουλος και Ακάρ μαζί στις σεισμόπληκτες περιοχές

banks1

Στενότερη συμμαχία με το Ισραήλ

banks

Γεννηματά: Το Συνέδριο γονιμότητας μας γυρίζει στο μεσαίωνα

banks

Δόμνα Μιχαηλίδου – Καμεραμάν τη ρώτησε πότε έρχεται η… υπουργός

banks

ΕΕ: Αύξηση της συνολικής αμυντικής ετοιμότητας – Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

banks

Εύα Καϊλή: Τα στοιχεία που την επιβαρύνουν μετά την ομολογία Παντσέρι

banks