19.1 C
Athens
May 17, 2024
Image default
WORLD

Τουρκία: Έκρηξη σε σιλό σιτηρών σε λιμάνι της Ντερίντζε – Τουλάχιστον 12 τραυματίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:00

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14:40, σε σιλό σιτηρών κοντά στο λιμάνι στην Ντερίντζε στην επαρχία του Κοτζαέλι, στο βόρειο τμήμα του κόλπου της Νικομήδειας, όπως μεταδίδουν το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT και άλλα εγχώρια ΜΜΕ.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το συμβάν φαίνεται πως σημειώθηκε κοντά σε σιλό της Τουρκικής Επιτροπής Σιτηρών (TMO) και η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

έκρηξη Τουρκία

Ο δήμαρχος του Ντερίντζε Ζεκί Αϊγκιούν είπε επίσης σε δήλωση, έχοντας μεταβεί στο σημείο της έκρηξης:  “Αυτή τη στιγμή είμαστε απασχολημένοι με την αναγνώριση των τραυματιών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Γίνονται έρευνες, δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες, αλλά έχουμε στείλει 3-4 από τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Παρακολουθούμε το περιστατικό με τις ομάδες μας”.

⚡️Video of the explosion at a Port in Derince, Turkey. pic.twitter.com/NbMeOvJvz2

— War Monitor (@WarMonitors) August 7, 2023

Δηλώνοντας ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο σιλό σιτηρών, ο Αϊγκιούν είπε, “Φυσικά, είναι ένα τεχνικό συμβάν, δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε ή να γνωρίζουμε την εξήγηση από τώρα. Θα υπάρξουν πληροφορίες αφού οι αρμόδιοι το εξετάσουν. Δεν υπήρξε φωτιά, υπήρξε μια έκρηξη που προκλήθηκε από συμπίεση”, είπε.

έκρηξη Τουρκία

Σημειώνοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει αυξηθεί, ο βαλής του Κοτζαέλι Σεντάρ Γιαβούζ, είπε: “12 πολίτες μας τραυματίστηκαν στην έκρηξη, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Δεν υπάρχει κανείς κάτω από τα συντρίμμια”.

Όπως προσέθεσε η έκρηξη συνέβη κατά τη διαδικασία μεταφοράς σιταριού από πλοίο.

Άμεσα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το μέγεθος της έκρηξης και τη σοβαρότητα της κατάστασης, από τον βαλή του Κοτζαέλι.

Related posts

Ισραήλ – Γάζα – ΟΗΕ: Η Άγκυρα ανησυχεί για την απόφαση ορισμένων χωρών να διακόψουν την χρηματοδότηση της Unrwa

banks

Ρωσία: “Εγκληματική ενέργεια” η αποστολή πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

banks

Le Monde: Περίγραμμα λύσης στη σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ με πρωτοβουλία Γαλλίας και ΗΠΑ

banks

Συγχαρητήριο μήνυμα Ακσενέρ στον Ερντογάν

banks

Κατάρ: Ένα πλαίσιο για εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων θα διαβιβαστεί στη Χαμάς

banks

Βρετανία: Κόλαφος για τους Συντηρητικούς του Σούνακ το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

banks