22.7 C
Athens
May 18, 2024
Image default
WORLD

Το Ιράν ναυπηγεί νέα σκάφη εξοπλισμένα με πυραύλους βεληνεκούς 600 χιλιομέτρων

Έναν νέο τύπο σκαφών, εξοπλισμένων με πυραύλους βεληνεκούς 600 χιλιομέτρων, παρουσίασε η ναυτική δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, σε μια εξέλιξη που εγείρει ανησυχίες εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ στον Κόλπο.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στα ανοικτά των ακτών του νησιού Αμπού Μούσα, ενός από τα τρία νησιά του Κόλπου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ιράν, αλλά αμφισβητείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων δεν παρείχε λεπτομέρειες για τους πυραύλους, αλλά τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των νησιών επικαλούμενο έναν στρατιωτικό αξιωματούχο του Ιράν.

“Τα νησιά του Περσικού Κόλπου αποτελούν ζήτημα τιμής για το Ιράν και θα τα υπερασπιστούμε”, δήλωσε ο Διοικητής του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης Αλιρέζα Τανγκσίρι, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια του Κόλπου είναι ευθύνη των χωρών της περιοχής.

“Ο Περσικός Κόλπος ανήκει σε όλες τις χώρες της περιοχής… Αυτά τα κράτη πρέπει λειτουργούν συνετά και να μην επηρεάζονται από τις συνωμοσίες και τα διχαστικά σχέδια εξωπεριφερειακών χωρών”, πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-35 και F-16 και ένα πολεμικό πλοίο στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια παρακολούθησης των πλωτών οδών στην περιοχή μετά την κατάσχεση εμπορικών πλοίων από το Ιράν τους τελευταίους μήνες.

Related posts

Γερμανία: “Ναι” στον κανονισμό διαχείρισης κρίσεων που προβλέπει η μεταρρύθμιση για το άσυλο της ΕΕ

banks

Νετανιάχου: Ο πόλεμος εναντίον της Χαμάς θα συνεχιστεί “μέχρι την απόλυτη νίκη”

banks

Οι απώλειες της Ρωσίας είναι “τεράστιες”, λέει ο στρατός της Γερμανίας

banks

Ένταξη στον ΟΗΕ; Οι Παλαιστίνιοι ελπίζουν πως θα διεξαχθεί σύντομα η ψηφοφορία στο Σ.Α.

banks

FT: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας

banks

Η Σομαλιλάνδη έδωσε στην Αιθιοπία έξοδο στην Ερυθρά Θάλασσα

banks