14.9 C
Athens
May 6, 2024
Image default
ECONOMY

Υπ. Υποδομών: Θα κληθούν για συζήτηση νέοι δήμαρχοι, τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεση της να συναντηθεί με τους νέο – εκλεγέντες δημάρχους, ειδικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πόλεις στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα, προκειμένου να συζητήσει για την εξέλιξή τους, εξέφρασε πριν λίγη ώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την απρόσκοπτη εξέλιξη των υποδομών που υλοποιούνται ή πρόκειται να τεθούν σε τροχιά κατασκευής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι θα καλέσει άμεσα σε συζήτηση και τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος άνοιξε και το θέμα κατά τη ενημέρωση του Τύπου, έκανε ειδική αναφορά στο έργο του Μετρό της Αθήνας (νέα γραμμή 4). Στο σημαντικό αυτό για την πρωτεύουσα έργο υπάρχουν προσφυγές για δύο σταθμούς (Εξάρχεια και Ριζάρη).

Σοβαρά ζητήματα υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων η κατασκευή της περιφερειακής οδού θα φέρει αναστάτωση στην κυκλοφορία και χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ανάγκη συζήτησης – διαβούλευσης με την ΤΑ υπάρχει και στην Κρήτη ενόψει του ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) για τον οποίο υπάρχουν προσφυγές σχετικά με την χάραξή του.

Όπως σημειώθηκε από την πολιτική ηγεσία, ένα έργο είναι αναγκαίο να εκτελείται όπως έχει δημοπρατηθεί, θυμίζοντας ότι η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας δημοπρατήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την Νέα Δημοκρατία να υιοθετεί τις επιλογές που έγιναν. Ωστόσο, παράλληλα σημειώθηκε ότι υπάρχει η διάθεση, εφόσον είναι εφικτό, να συζητηθούν ακόμα και πιθανές αναθεωρήσεις.

«Ένα έργο πρέπει να εκτελείται όπως έχει δημοπρατηθεί. Οι αναθεωρήσεις σε πολλές περιπτώσεις ευνοούν τους κατασκευαστές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.

Related posts

Στον αστερισμό IRIS και POS για τον απόλυτο έλεγχο του χρήματος στην αγορά

banks

1924 – 2024: Οι 8 μεγάλοι σταθμοί της ελληνικής οικονομίας σε 100 χρόνια

banks

Μ. Νεκτάριος (Πα.Πει.) στο NaftemporikiTV: «Τροχοπέδη» το οικονομικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Επίκαιρο και επείγον το ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

banks

Αποζημιώσεις ενοικίων: Από 15 Μαρτίου η σταδιακή καταβολή για τον Ιανουάριο

banks

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος του δείκτη τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών

banks