19.3 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Μ. Νεκτάριος (Πα.Πει.) στο NaftemporikiTV: «Τροχοπέδη» το οικονομικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με την Νικόλ Λειβαδάρη παραχώρησε ο Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς σχολίασε πως «Υπάρχει τεράστιος όγκος επιχειρήσεων χωρίς εργαζόμενους και μικρού μεγέθους και από εκεί πηγάζουν όλα τα προβλήματα. Θα αποδειχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι δεν θα αποδώσουν όλα αυτά τα μέτρα. Η συνολική φοροδιαφυγή είναι γύρω στα 40 δισεκατομμύρια, δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι σε αυτόν τον τομέα, εάν δεν κάνουμε τομές στο οικονομικό μοντέλο της χώρας, δεν γίνεται τίποτα».

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως «Δεν έχουμε χρόνο πλέον να χάνουμε τις δεκαετίες, πρέπει να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία. Πρέπει να επιλεγούν οι τομείς που θέλει να δώσει έμφαση η χώρα, βλέπουμε τον αριθμό των επιχειρήσεων και πρέπει το κράτος να ετοιμάσει ένα μοντέλο συγχωνεύσεων, αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν να αυξηθεί και η απασχόληση, οι επιχειρηματίες αυτοί θα είναι και μέτοχοι και εργαζόμενοι, πρέπει να γίνει επεξεργασία και να παρουσιαστούν σε όλους τα οφέλη αυτής της προσέγγισης».

Related posts

Βράβευση υπουργείου Τουρισμού- ΕΟΤ ως κορυφαίου φορέα τουρισμού παγκοσμίως

banks

Πετρελαϊκή εταιρεία μηνύει το Λος Άντζελες για την απαγόρευση γεωτρήσεων

banks

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 1.480.000 ευρώ σε 11 επιχειρήσεις για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές

banks

ΥΠΟΙΚ: Αγορά 10 ασθενοφόρων μέσω δωρεών στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του Covid

banks

Θεσσαλία: Πώς επηρεάζουν οι πλημμύρες τη βιομηχανία γάλακτος

banks

Ένοχος ο «ψευτογιατρός» για 7 ανθρωποκτονίες κι 6 απόπειρες

banks