17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Φέρνει πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ «για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Με επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης

Στη σύσκεψη εργασίας έγινε συζήτηση για τα διαρθρωτικά, θεσμικά και εργασιακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ τέθηκε, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο συλλογικός στόχος της διατύπωσης μιας νέας πρότασης για τις πολιτικές προστασίας των μνημείων και για τη μουσειακή πολιτική.

Ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα θέσει δημόσια διαβούλευση πρόταση νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

«Από τη συζήτηση αναδύθηκαν τρία πολύ κρίσιμα ζητήματα. Η ανάγκη επαναφοράς των πέντε μεγάλων μουσείων στο σώμα της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, απέναντι στη λογική των εργολάβων και η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των ανθρώπων που εργάζονται επί δεκαετίες ως συμβασιούχοι, με συμβάσεις ακραίας επισφάλειας», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε, όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το αμέσως επόμενο διάστημα να θέσει ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε δημόσια διαβούλευση μία πρόταση νόμου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και για την αποκατάσταση της ως δημοσίου αγαθού, μαζί με τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα».

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόταν από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη και η συντονίστρια του Τμήματος Πολιτισμού Τζένη Αρσένη.

Από την πλευρά των φορέων συμμετείχαν, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Υπαλλήλων Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Πολιτισμού, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με τον Πίνατ

banks

Η ακροδεξιά είναι εδώ: Η αναγέννηση της Χρυσής Αυγής, τα μυστικά της Θεσσαλονίκης και τα χουντογλέντια

banks1

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Κάλεσμα για πορεία από τη Νέα Αριστερά

banks1

Ηνίοχος 21 : Η φωτογραφία του Πάιατ στο F-16 εξόργισε τους Τούρκους – Μιλούν για… σκάνδαλο

banks

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Από τις απειλές στις συναντήσεις

banks

Νίκος Δένδιας: Διήμερη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο

banks1