23.2 C
Athens
April 28, 2024
Image default
ECONOMY

«Φρέναρε» η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη πτώση

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον φετινό Αύγουστο, καταγράφοντας μικρή πτώση 0,5%, έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2022 με το 2021.

Αντίθετα, σε επίπεδο οκταμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2023, παρουσίασε αύξηση 0,7%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022.

Θετικό πρόσημο είχε η βιομηχανική παραγωγή και σε μηνιαία βάση. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του φετινού Αυγούστου 2023 παρουσίασε αύξηση 0,9% , σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2023.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση

Συγκρίνοντας τους δείκτες του Αυγούστου 2023 με τους αντίστοιχους δείκτες του περυσινού Αυγούστου προκύπτει ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ειδών ένδυσης, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, κατά τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023.

-

Related posts

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙV: Ποιοι δεν θα επιστρέψουν το 30% και 50%

banks

Διασύνδεση ταμειακών με POS: «Πάγος» στην επιβολή προστίμου

banks

ΦΑΕΕΕ: Το φυσικό αέριο η πιο ανταγωνιστική λύση θέρμανσης και τον φετινό χειμώνα

banks

Επιστημονικοί & επαγγελματικοί φορείς: Όχι στη στοχοποίηση και τον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών και των ΜμΕ

banks

Κ. Σκρέκας: Πλαφόν στον παραγωγό σημαίνει άδεια ράφια-Ταμπελάκια στα σούπερ μάρκετ

banks

Συντάξεις δικαστών: «Θα προστατεύσουμε το ασφαλιστικό σύστημα από νέα ελλείμματα» το μήνυμα Χατζηδάκη

banks