Την αισιοδοξία του αλλά και τις ανησυχίες του εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης Φραγκίσκος Κουτεντάκης στην εκπομπή On Politics της naftemporiki TV και στον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

«Το βασικό στοιχείο του προϋπολογισμού είναι ότι προβλέπει μία σημαντική βελτίωση στα δημοσιονομικά. Από 1,1% πρωτογενές πλεόνασμα που εκτιμάται φέτος, θα πάμε στο 2,1% το 2024» είπε, σημειώνοντας «υπό την προϋπόθεση ότι οι μακροοικονομικές προβλέψεις, ο ρυθμός μεγέθυνσης και ο πληθωρισμός θα είναι στα επίπεδα που προβλέπονται».

«Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες» συμπλήρωσε «μία από αυτές είναι το πώς θα κινηθούν τα επιτόκια και ο πληθωρισμός το επόμενο διάστημα». «Επειδή όλες οι οικονομίες συνδέονται και αλληλεξαρτώνται, προφανώς ότι θα συμβεί σε μια μεγάλη οικονομία του κόσμου θα επηρεάσει και μικρότερες» τόνισε ο κύριος Κουτεντάκης. Σημαντική ανησυχία εξέφρασε και για την πορεία του πληθωρισμού ο οποίος «έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αγοραστική δύναμη και στις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών»