21.4 C
Athens
May 5, 2024
Image default
WORLD

Χειρότερο των προσδοκιών το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο

Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη χειροτέρευσε περισσότερο από το αναμενόμενο στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς η οικονομική αδυναμία της Γερμανίας παρέμενε σημαντικό εμπόδιο στην περιοχή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη υποχώρησε στις -21,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο από -18,9 τον Αύγουστο, χαμηλότερα από την εκτίμηση -20,0 που είχαν κάνει αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

“Η κατάσταση στη Γερμανία παραμένει ιδιαίτερα επισφαλής. Εδώ βλέπουμε την πιο αδύναμη κατάσταση… από τον Ιούλιο του 2020, όταν η οικονομία επιβραδύνθηκε από το πρώτο lockdown για τον κορωνοϊό”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sentix, Μάνφρεντ Χούμπνερ.

“Η Γερμανία δυσκολεύει επίσης πολύ την κατάσταση στην οικονομία της Ευρωζώνης εν συνόλω… Το σημείο καμπής μιας παγκόσμιας ύφεσης βρίσκεται εγγύτερα από ό,τι θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί”.

Ο υποδείκτης για τις μελλοντικές προσδοκίες στη ζώνη του ευρώ υποχώρησε επίσης στις -21,0 μονάδες, από -17,3 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης υποχώρησε στις -22,0 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2022.

Ξεχωρίζοντας τη Γερμανία, ο Χούμπνερ είπε ότι “η πλήρης έλλειψη οικονομικής ικανότητας στην πολιτική ηγεσία και οι τεράστιες αβεβαιότητες για την οικονομία που προκαλούνται από την ενεργειακή και ηλεκτρική κρίση παρασύρουν τη γερμανική οικονομία όλο και πιο βαθιά στην ύφεση”. Είπε ότι ο υποδείκτης της τρέχουσας κατάστασης για τη Γερμανία ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο από την πανδημία τον Ιούλιο του 2020, προσθέτοντας ότι η μόνη φορά που ήταν χαμηλότερος ήταν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008/2009.

Related posts

Οι ευρωπαϊκές πόλεις μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων στα αστικά κέντρα έως και 90% μέχρι το 2030

banks

Τζεφ Μπέζος: Διαθέτει 57 εκατ. δολάρια για τις αγελάδες με φόντο το Κλίμα

banks

Κύπρος: Συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη με τον Μπ. Νετανιάχου στη Λευκωσία

banks

Bloomberg για Ελληνικό: Το έργο που μεταμορφώνει την ελληνική πρωτεύουσα

banks

Στόλτενμπεργκ: Η καταστροφή του φράγματος της Νόβα Καχόβκα δείχνει την κτηνωδία του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας

banks

Γερμανία: Η οικονομία υποφέρει, το Χρηματιστήριο …ανθεί

banks