21.5 C
Athens
April 26, 2024
Image default
MARKETS

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

Ήπια άνοδο σημειώνει στη σημερινή (26/3) συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να επαναλάβουν το ράλι που οδήγησε τις μετοχές σε τιμές ρεκόρ, πριν την πτώση της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,07% στις 39.343,02 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,21% στις 5.228,88 μονάδες και ο Nasdaq Composite καταγράφει άνοδο 0,41% στις 16.449,84 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες, είχαν κλείσει χαμηλότερα τη Δευτέρα, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,41% και τους S&P 500 και Nasdaq Composite  να χάνουν 0,27%. Οι απώλειες αυτές ακολούθησαν τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία οι δείκτες έφτασαν σε νέα υψηλά ρεκόρ κλεισίματος.

Ωστόσο, οι κύριοι δείκτες αναφοράς των αμερικανικών μετοχών βρίσκονται σε ρυθμό για τον πέμπτο διαδοχικό μήνα με κέρδη. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο άνω του 2% τον Μάρτιο. Ο Nasdaq Composite έχει καταγράψει κέρδη 1,8% για την ίδια περίοδο, ενώ ο Dow έχει ενισχυθεί κατά 0,8%.

Παρά κάποιες ανησυχίες ότι το ράλι έχει περάσει σε μία «υπεραγορασμένη» περιοχή, οι επενδυτές δεν πρέπει να έχουν χαμηλή έκθεση σε μετοχές, αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της 3Fourteen Research, Warren Pies.

«Υπάρχουν πολλοί επενδυτές που είναι «υποεκτεθειμένοι» σε αυτήν την αγορά και θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν έκθεση», δήλωσε ο Pies στο CNBC. «Νομίζω ότι ο συνδυασμός μιας ήπιας προσγείωσης, μιας Fed που «προσέχει» τους επενδυτές και των στρατηγικών χαμηλής έκθεσης σημαίνει ότι αυτό το ράλι μπορεί να συνεχιστεί».

Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης έδειξαν ότι οι παραγγελίες αγαθών μακράς διαρκείας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,4% τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των οικονομολόγων για 0,8%, σύμφωνα με το StreetAccount.

#nyse #Wall_Street #Άνοδος #ανάκαμψη

Related posts

Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του β’ εξαμήνου

banks

«Μαύρη Δευτέρα» στις ευρωαγορές- Σε περιδίνηση οι τράπεζες

banks

Απώλειες για τις Ευρωαγορές την πρώτη εβδομάδα του έτους

banks

Άνοδος στη Wall Street μετά το «τρενάκι του τρόμου» στην Ευρώπη

banks

Αποτινάσουν το εμπόλεμο κλίμα και «σκαρφαλώνουν» οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks