17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
POLITICS

Πρόταση δυσπιστίας: Η ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας η οποία έχει κατατεθεί κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με φόντο την εθνική τραγωδία των Τεμπών, με τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, να βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο βήμα της Βουλής.

Ο κ. Καραμανλής είπε αρχικά ότι κανένας δεν θέλει περισσότερο από τον ίδιο θα λάμψει η αλήθεια και στη συνέχεια ότι δεν κρύφτηκε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. «Η τραγωδία των Τεμπών γίνεται καθημερινά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Ποτέ δεν επιδιώξαμε την φυσική εξόντωση των πολιτικών μας αντιπάλων, σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις τραγωδίες με τη Μάνδρα και το Μάτι», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Όσον αφορά στη σύμβαση «717», ο κ. Καραμανλής είπε ότι ήταν να ολοκληρωθεί το 2016 και ότι τελικά ολοκληρώθηκε -έστω μετά κόπων και βασάνων- το 2023, από το κυβερνών κόμμα. Παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα, συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν μόλις κατά 15% στα ευρωπαϊκά κράτη, προσέθεσε ο ίδιος.

«Τη μοιραία νύχτα υπήρξε συσσώρευση λαθών. Κατηγορείτε κι εμένα για συγκάλυψη, ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμενική», σημείωσε. «Συγκάλυψη» είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να υποσκάπτεις δεσμούς και να εκμεταλλεύεσαι τον ανθρώπινο πόνο, συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη [όταν παραιτήθηκε].

«Εμείς δεν παίξαμε πολιτικό θέατρο, όπως έκαναν άλλοι στο Μάτι. Εγώ παραιτήθηκα από υπουργός, γεγονός που είναι ασυνήθιστο στο χώρα μας», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Ακολούθως, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, επεσήμανε ότι τον κατηγορούν «όσοι δεν έχουν αφήσει ποτέ του καμιά καρέκλα. «Έπειτα κατηγόρησαν τον τόπο μου: τις Σέρρες».

«Έπειτα είπαν ότι κράτησα την έδρα για να εκλεγώ και να έχω βουλευτική ασυλία. Αλλά, επαναλαμβάνω: δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμιά βουλευτική ασυλία για τα Τέμπη», υπογράμμισε.

Δείτε LIVE την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή:

Related posts

Δημοτική τράπεζα αίματος δημιουργεί ο Δήμος Σαλαμίνας

banks

Εφιάλτης τα μπλόκα για την κυβέρνηση – Δεν αποκλείει τώρα συνάντηση μαζί τους, ο πρωθυπουργός

banks

Σαρλ Μισέλ: Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς εσάς, όπως εσείς επιλέξΑτε να μην υπάρχετε χωρίς την Ευρώπη

banks

Υπουργικό Συμβούλιο: Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης

banks

Πηγές ΝΔ για Κασσελάκη: Αφού λέει ότι αποχώρησε από τα αστακοκάραβα, ποιος έχει δανείσει τον ΣΥΡΙΖΑ;

banks1

Γεννηματά: Γνήσιος εκφραστής του λαϊκού τραγουδιού ο Τόλης Βοσκόπουλος

banks