22.1 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη (27/3), ανακάμπτοντας μετά από ένα υποτονικό ξεκίνημα στην σημερινή πρωινή συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές του λιανικού εμπορίου σημείωσαν άνοδο 2,7%, ενώ οι ταξιδιωτικές μετοχές υποχώρησαν 2,4%, καθώς ενισχύεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις στον κλάδο από την κατάρρευση της γέφυρας στην Βαλτιμόρη και το κλείσιμο του μεγαλύτερου λιμανιού διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ.

Ακόμη, η H&M ηγήθηκε των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 15%, αφού ξεπέρασε σημαντικά τις προσδοκίες συναίνεσης των αναλυτών για τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης τα στοιχεία για τον ισπανικό πληθωρισμό, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 3,2% για τον Μάρτιο, και τα στοιχεία για τη γαλλική καταναλωτική εμπιστοσύνη, τα οποία έδειξαν προσεκτική άνοδο του κλίματος.

Γενικότερα, το οικονομικό κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν επίσης ελαφρώς υψηλότερο, με τις προσδοκίες για την απασχόληση να παραμένουν σταθερές.

Στο πλαίσιο αυτό, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 511.74 μονάδες, έχοντας ως αποτέλεσμα να διευρύνει για μία ακόμα ημέρα τα ιστορικά υψηλά του.

Όσον αφορά τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 18,475.06 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 7,931.98 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,25% στις 8,204.81 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 34,205.00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 1,09% στις 11,111.30 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI σημείωσε άνοδο 0,88% στις 6,276.69  μονάδες.

Σε άλλες περιοχές, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν μέτρια άνοδο μετά από μια συνεδρίαση με απώλειες στη Wall Street που απομάκρυνε τους δείκτες περαιτέρω από τα επίπεδα ρεκόρ.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Αυστραλία.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #μετοχές #δείκτες #H&M #ΗΠΑ

Related posts

«Άγγιξαν» χαμηλό ενός μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ανοδική κίνηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές

banks

Morgan Stanley: Σε τροχιά για ράλι η Wall Street

banks

Απώλειες στις ασιατικές αγορές- Εξαίρεση χάρη στα μάκρο η Ιαπωνία

banks

Ανακάμπτουν στο άνοιγμα μετά τη χειρότερη εβδομάδα τους οι ευρωαγορές

banks

Θετικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks