22.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
ECONOMY

Έρχεται «καλάθι» για το τραπέζι των Χριστουγέννων

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) επισκέφθηκε την Τετάρτη, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Κώστας Σκρέκας συζήτησε με στελέχη της επιχείρησης, υπαλλήλους και καταναλωτές για την αγοραστική κίνηση κατά τη διάρκεια των εορτών, είδε από κοντά τις τιμές στα προϊόντα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και διαπίστωσε, όπως επισήμανε, ότι οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20% με 30%, σε εκατοντάδες προϊόντα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, η μείωση στις τιμές των χριστουγεννιάτικων δέντρων και των διακοσμητικών στολιδιών αγγίζει έως και το 25%, ενώ στα λαμπάκια έως και το 30%, καταδεικνύοντας, σύμφωνα με τον υπουργό, την πτωτική τάση των τιμών στα συγκεκριμένα προϊόντα.

Ο κ. Σκρέκας, μετά το τέλος της επίσκεψης, δήλωσε: «Οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%. Θα εξετάσουμε με τις εταιρείες το ενδεχόμενο δημιουργίας “Καλαθιού των Χριστουγέννων”. Βεβαίως, οι τιμές είναι ήδη πολύ μειωμένες.

Σίγουρα όμως θα έχουμε ένα “Καλάθι” για το τραπέζι των Χριστουγέννων, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν ενόψει των εορτών να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την ίδια ημερομηνία με πέρυσι.

Αυτό που ζητάμε από τις εταιρείες και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικών συσκευών και παιχνιδιών είναι να μειώσουν τις τιμές. Να συναισθανθούν τις ανάγκες των νοικοκυριών για τις γιορτές».

Related posts

Προκαταρκτική έρευνα για τον Ανδρέα Πάτση και τα συγγενικά του πρόσωπα

banks

Ινδονησία: Άφιξη του προέδρου Μπάιντεν για τη διάσκεψη της G20

banks

ΥΠΟΙΚ: «Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας»

banks

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Πάνω από 148.000 νέοι ωφελούμενοι – Επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ

banks

ΑΑΔΕ – Σάμος: Παρατείνονται οι προθεσμίες δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων

banks

Απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία σε 100 Καναδούς

banks