17.2 C
Athens
May 2, 2024
Image default
POLITICS

«Έσχες» και «πόθεν» μετά τις κάλπες και το σκληρό ροκ to be continued

Το Μαξίμου μάλλον χρειάζεται να οπλιστεί με υπομονή μέχρι να «δει» τα «πόθεν» και τα «εσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι μέχρι τώρα σκέψεις είναι ο Στέφανος Κασσελάκης να εξαντλήσει το περιθώριο που του δίνει το νομικό πλαίσιο.

Το τσίκνισμα της Ηρώδου Αττικού με την Κουμουνδούρου έχει ξεκινήσει πριν από την Τσικνοπέμπτη και ο «επικοινωνιακός μαέστρος» του Μεγάρου δίνει το ρυθμό. Κοινώς χτυπήστε τώρα που μπορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην μας κουνάνε το δάχτυλο ως προς το κράτος δικαίου και άλλα παρόμοια ενοχλητικά και αντιπολιτευτικα.

Επανήλθε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ, στο «ψήφισμα – ντροπή» του ευρωκοινοβουλίου και στον Κασσελάκη για τις εταιρείες και την οικονομική κατάστασή του: «Το 2016 έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη», είπε και πρόσθεσε με πάθος και στεντόρεια φωνή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει σημαίες του ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου.

Ερώτημα και ζητούμενο

Το ερώτημα είναι βέβαια εάν αυτό θα «περάσει» στην κοινωνία, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αρνήθηκε, ούτε έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του ιδιότητα και είναι πιθανό εάν καλύπτει τις τυπικές απαιτήσεις στο τέλος να βγει «δικαιωμένος» και ενισχυμένος.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το σίριαλ θα τραβήξει καθώς το ισχύον πλαίσιο προβλέπει: οι ετήσιες δηλώσεις του έτους 2023 (χρήση 2022) υποβάλλονται μέχρι και τις 30/06/2024 κατ’ εξαίρεση των προθεσμιών που ορίζονται στο πρώτο και το τέταρτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 18, περί χρόνου υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και στο άρθρο 23 περί Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων.»

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου σε πρώτο στάδιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει την αρχική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδικασία για το πόθεν έσχες βάσει των προβλεπόμενων ημερομηνιών.

Related posts

Τι συμβαίνει με το νέο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής;

banks

Κυβερνητικές δαπάνες: Διαχρονικά «ριγμένες» Υγεία και Εκπαίδευση

banks1

ΠΑΣΟΚ: Να μετατραπεί η εξεταστική επιτροπή σε προανακριτική

banks1

Μητσοτάκης στο δείπνο του ΕΚΤ: Αν περπατήσετε στην Αθήνα θα νιώσετε τον παλμό μιας χώρας που ανθεί

banks

Πάνος Σκουρλέτης: «Ήταν μια μουσολινικής έμπνευσης λόγος»

banks1

Στη σκιά της ελληνογαλλικής συμφωνίας ο 63ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας-Τουρκίας

banks