21.4 C
Athens
May 3, 2024
Image default
MARKETS

Σε «ρηχά νερά» οι ευρωαγορές-Μίνι ώθηση από τον γερμανικό πληθωρισμό

Σε «ρηχά νερά» οι ευρωαγορές-Μίνι ώθηση από τον γερμανικό πληθωρισμό

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (9/2) στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παραμένουν προσηλωμένοι στα νέα μακροοικονομικά στοιχεία και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Πριν από το άνοιγμα, ανακοινώθηκε ότι ο γερμανικός πληθωρισμός μειώθηκε στο 2,9% σε εθνικό επίπεδο τον Ιανουάριο, παρέχοντας στηρίγματα στους δείκτες. Αργότερα, η Ιταλία αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,1% υψηλότερα, με τους κλαδικούς δείκτες να κινούνται σε «ρηχά νερά». Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης ενισχύονται κατά 0,7%, ενώ οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας χάνουν 0,7%.

Ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει αύξηση 0,31%, με την Hermes International να καταγράφει «άλμα» 4,87%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,11%, με την Tesco να ηγείται των κερδών κατά 2,18%. Ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,09% καθώς η Siemens AG σημειώνει πτώση 1,92%. Ο γερμανικός DAX παρουσιάζει ήπιες μεταβολές.

Οι αγορές έκλεισαν ελαφρώς χαμηλότερα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν μια σειρά αποτελεσμάτων από τις Unilever, Societe Generale, Maersk, Siemens και Adyen.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια, ο δείκτης Nikkei της Ιαπωνίας σημείωσε νέο υψηλό 34 ετών την Παρασκευή, ξεπερνώντας μάλιστα το όριο των 37.000 μονάδων. Οι περισσότερες αγορές ήταν είτε πλήρως είτε μερικώς κλειστές για τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Στη Wall Street, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) καταγράφουν πτωτική κίνηση το πρωί της Παρασκευής. Σημειώνεται ότι ο S&P 500 πέρασε χθες το ιστορικό ορόσημο των 5.000 μονάδων για πρώτη φορά στα χρονικά, κατά τη διάρκεια της ενδοημερήσιας διαπραγμάτευσης.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Stoxx_600 #Γερμανία

Related posts

Βαριές απώλειες στη Wall Street-«Κατρακύλησε» 430 μονάδες ο Dow Jones

banks

Νέα προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street- Αμφιταλαντεύεται ο S&P

banks

Ήπιες απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» ο τραπεζικός κλάδος

banks

Ανθεκτικές οι ευρωαγορές απέναντι στις γεωπολιτικές εντάσεις

banks

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

banks

Wall Street: Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones-«Λάμπει» ο χρυσός

banks